Kayhan Özer’in amacı olimpiyat madalyası

Sarr

Active member
Adana’da yaşayan ulusal atlet Kayhan Özer, idmanlarını sürdürerek 4×100 metre bayrak grubuyla katılacağı olimpiyata hazırlanıyor. Ulusal ve milletlerarası tertiplerde fazlaca sayıda madalya kazanmasının yanı sıra 2019 yılında 100 metre koşuda 23 yaş altı Türkiye rekorunu da kıran Kayhan, olimpiyat madalyasına uzanarak başarılarına bir yenisini eklemeyi hedefliyor.

Kayhan Özer, AA muhabirine, profesyonel atlet olduğu birinci günden itibaren olimpiyat hayali kurduğunu söylemiş oldu.

Erzurum’da geçen ay düzenlenen Sprint Relay Cup’ta ekip olarak 38.20’lik dereceyle dönemin en uygun müddetini koştuklarını belirten Kayhan, “bu biçimde bir dereceyle olimpiyatlara gitmek bizi epey büyük bir umutla koşturacak aslında zira 38.20 bu dönem dünyada koşulmuş en uygun derece. Kadromuza baktığımızda herkes hazır, yeterli şeyler istiyoruz, umarım o denli olur.” dedi. Çok kuvvetli bir grup olduklarını tabir eden ulusal atlet, “her insanın burada rolü farklı, ben 3. adamı koşuyorum. 3. adam virajı güzel koşabilmeli ve bayrağı süratli alıp süratli verebilmeli. Sonuçta tek başınıza koşmuyorsunuz, bu bir grup yarışı. Burada benim en değerli rolüm bayrağı epeyce süratli alıp fazlaca süratli verebilmek.” diye konuştu.

“En epey istediğim şey bu ülkenin bayrağını en yükseklerde dalgalandırmak”

Kayhan, olimpiyat maksadı için fedakarlıklar yaptıklarını lisana getirerek, şunları kaydetti: “Yeri geliyor yorgunluktan sabahları idmana uyanamadığımız vakit içinder oluyor. Bu alanda emeklediğim vakit içinder bile oldu. Güç vakit içinder geçiriyoruz fakat tabi hepsi bir yarış, bir gaye için. Elimizden geleni yapıyoruz zira oralarda yarışmak epeyce sıkıntı ancak bunun için de fedakarlık yapılması gerekir. Gerek toplumsal ömrümüzden gerekse uykumuzdan fedakarlık ediyoruz. Umarım kadromla olimpiyatta altın madalya alıp İstiklal Marşı’mızı okuturum zira en çok istediğim şey bu ülkenin bayrağını en yükseklerde dalgalandırmak.”

Kayhan’ı ilkokul senelerında atletizme yönlendiren ve şu anda da antrenörlüğünü yapan Nuray Sev, ulusal atletteki ışığı küçük yaşlarda fark ettiğini aktardı. İlkokuldan daha sonra bir süre Kayhan ile bağlarının koptuğunu ama lisede tekrar bir ortaya geldiklerini belirten Nuray Sev, “Kayhan yetenekliydi aslına bakarsanız, verilen şeyi alabilecek kapasitede, ilgili, verdiğim şeyleri yerine getirebilecek ve bunların sorumluluğunu alabilecek seviyede bir atlet. Kayhan’ın olimpiyatta ferdi olarak 100 metre koşacak birinci yerli atlet olmasını arzuluyorum, bu benim hayalim, inşallah olacak.” tabirlerini kullandı.