Kayak yıldızı Servin Freund, mega kariyerine neyin gölge düşürdüğünü açıkladı

Smug

Active member
Dünya Kupası şampiyonu, dünya şampiyonu, Olimpiyat şampiyonu – kayakla atlama sporcusu Severin Freund olağanüstü bir kariyere sahip. Eski atlet bunun kendisine neye mal olduğunu ancak şimdi açıklıyor.

Kayakla atlama sporcusu Severin Freund, mega başarıların ardından 2022'de aktif spora veda etti; bugün ZDF uzmanı olarak çalışıyor. Kariyerini takım dünya şampiyonası altın (2021) ve kayakla uçuş dünya şampiyonasında (2022) gümüş ile sonlandırdı. 36 yaşındaki oyuncu ancak şimdi tüm sportif hayallerini gölgede bırakan hastalıktan bahsediyor: Arkadaşı fokal epilepsi hastası. Uzun yıllardır Kork Epilepsi Merkezi tıbbi direktörü ve başhekimi Prof. Dr. Bernhard Steinhoff tarafından tedavi edilmektedir. Uzman şimdi Freund'u Kork epilepsi seminerinde vaka çalışması olarak seçti.

REKLAMCILIK

Severin Freund, ZDF'de kış sporları uzmanı olarak görev yapıyor. ZDF/AP/Trond Isaksen.
Severin Freund: “Bu bir felaket olurdu”

2014 Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Severin Freund da hastalığıyla ilgili “WELT am SONNTAG”a konuştu. İlk nöbetini 2004'te yaşadı ve o zamanlar 16 yaşında olan çocuk “bir tür felç” içinde kaldı. Sporcu o dönemde epilepsi tanısının beraberinde getirdiği tehlikelerle pek ilgilenmiyordu: “Fakat artık kayakla atlama yapamama tehlikesi çok yakındı. Bu benim için felaket olurdu.” Saldırıdan sonra ciddi bir anormallik ortaya çıkmayan testler yapıldı. Freund'un ilaçları kesildi ve kayakla atlamaya devam edebildi. Neredeyse hiç nöbet geçirmeden geçen iki yılın ardından, yeni bir atak ve o yıkıcı cümle: “Rekabetçi sporlar söz konusu olamaz. Bay Freund için önemli olan, düzenli bir yaşam sürdürebilmektir.”

REKLAMCILIK
Spor sektöründen daha fazlası

PUSH – Bundesliga, 11. maç günü – Gladbach evindeki galibiyeti kutluyor, St. Pauli hâlâ bodrumda sıkışıp kalıyor

Pazar, 24 Kasım 2024 | 16:59

Hamburger SV, Baumgart'tan ayrılıyor; TV düğmesinin ortasında bir Sky muhabiri aniden küfrediyor: “Bunu sadece ben mi duydum?”

Pazar, 24 Kasım 2024 | 16:37

PUSH – Bundesliga, 11. maç günü – Güçlü Mainz takımı açık ara kazandı, Kiel hâlâ sondan ikinci sırada

Pazar, 24 Kasım 2024 | 15:08

Schalke ile berabere kaldıktan sonra – HSV, teknik direktör Baumgart'ı oyundan attı

Pazar, 24 Kasım 2024 | 12:43

Formula 1 şampiyonluk mücadelesi – Max Verstappen şimdiden Las Vegas'ta dünya şampiyonu olabilir

Cumartesi, 23 Kasım 2024 | 18:17

PUSH – 2. Bundesliga, 13. maç günü – HSV, Schalke 04'e karşı galibiyetini heba etti – iki gollü fark yeterli değil

Cumartesi, 23 Kasım 2024 | 17:05

3-0'lık galibiyete ilişkin bilgiler – Bayern'in yıldızı haftalar süren salgından sonra parlıyor – başka birinin acilen kendini geliştirmesi gerekiyor

Cumartesi, 23 Kasım 2024 | 10:35

Bilet protokolünde Formula 1 – Verstappen erkenden dünya şampiyonu oldu, Russell Las Vegas'ta kazandı

Cumartesi, 23 Kasım 2024 | 09:52

PUSH – Bundesliga, 11. maç günü – Öfkeli Leverkusen oyunu tersine çevirdi, BVB Freiburg'u mağlup etti, Hoffenheim Leipzig'i yendi

Cuma, 22.11.2024 | 22:59

PUSH – Bundesliga, 11. maç günü – Eintracht Frankfurt – SV Werder Bremen

Cuma, 22.11.2024 | 22:59

Prof. Steinhoff'un kayaklarından vazgeçmek zorunda kalmadığı için Severin Freund'a teşekkür etmesi gerekiyor.

Başarıdan başarıya uçarken epilepsi her zaman oradaydı ama o bundan hiç bahsetmedi. “Bir yandan, çünkü bu çok kişisel bir şey ve bunun sporla ilgili olması benim için her zaman önemliydi.” Ancak diğer yandan Freund, kötü formdan hastalığın sorumlu tutulmasını istemedi. Üstelik bu konuda her zaman sorgulanmak istemiyordu. “Bu yüzden o zamanlar bunun için bir zaman olacağına karar verdim, ancak kariyerim boyunca bu olmayacaktı.” Kayak sirkindeki pek çok kişinin bunu zaten bildiğine ve bir gazetenin de bunu öğrendiğine ancak yayınlamasının engellendiğine inanıyor.

Ailenin babası hala atak geçiriyor, şu şekilde anlatıyor: “Uykumda kasılmaya başlıyorum, hatta bazen yanağımı ısırıyorum. Eşim daha sonra yakınlarda bana zarar verebilecek bir şey olmadığından emin oluyor, anlayamıyorum. yataktan kalk.” Ayrıca ışığı açarsa nöbetten daha çabuk çıkacağını da öğrendi. “Bununla nasıl başa çıktığı için ona son derece minnettarım.”