Kavala: Siyasi emellerle buradayım

Vitra

New member
Kavala: Siyasi emellerle buradayım CHP Genel Lider Yardımcısı Muharrem Erkek, Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaretine ait konuştu. Erkek, Kavala’nın niye içeride tutulduğunu ‘Siyasi hedeflerle buradayım’ kelamlarıyla değerlendirdiğini söylemiş oldu.

Erkek’in tabirleri şöyleki:

Gerçekçi olarak şunu vurguluyor, ‘Ben siyasi emellerle buradayım’ diyor. Üzüldüğüm nokta hukukçular, cumhuriyet savcıları bu berbat kurgulara dayalı iddianameleri nasıl imzalıyorlar. Benim hakkımda seyahat dediler olmadı, daha sonra 15 Temmuz’u kattılar o da olmadı, casusluğu kattılar… Artık hepsini bir belgede topladılar biliyorsunuz. Yargılama devam ediyor, açıkçası epey umudu yok zira Türkiye’nin ortasında bulunduğu sistemde yargının yürütmenin tahakkümü altında olduğunu hepimiz biliyoruz. Üstelik bugün AİHM kararlarını tanımıyoruz diyen bir Cumhurbaşkanı var. AİHM kararlarını, Anayasa Mahkemesi kararlarını eleştirebilir lakin tanımıyorum diyemez bir Cumhurbaşkanı… Zira Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil ediyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin imzaladığı memleketler arası mukaveleler var. Biz Avrupa Kurulu’nun bir kesimiyiz. Biz AİHM’nin yargı yetkisini tanıyoruz.

‘Erdoğan AİHM’e üç defa başvurmuştu’

Erkek, Siirt’te okuduğu şiir sebebiyle Erdoğan’ın yargı tarafınca verilen cezayı AİHM’e taşımasını hatırlatarak şu biçimde devam etti:

Bir hatırlatma yapalım, Recep Tayyip Erdoğan AİHM’e üç sefer başvurdu, Siirt’te okuduğu şiir sebebiyle… Yargı ceza verdi, cezası katılaştı. Kıymetli olan yargının verdiği karar demedi, AİHM’e başvurdu. Artık diyor ki ‘Önemli olan benim için Türk yargısının verdiği karardır’ diyor. Biz AİHM’in bir kesimiyiz. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi Avrupa Kurulu’ndan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden koparmak mı istiyor? Aslında Cumhurbaşkanı bütün dünyaya ‘Biz artık hukuk devleti değiliz’ diyor.

‘Siyasi maksatlarla tutulduğunu düşünüyor’

Kavala’nın niye içeride tutulduğu sorusuna verdiği karşılığı paylaşan Erkek şu sözleri kullandı:

Siyasi emellerle içeride tutulduğunu düşünüyor. Hatasız bir insan niye cezaevinde olur? Türkiye’de bugün niye avukatlar, siyasetçiler cezaevinde? Zira o denli bir sistemle karşı karşıya kaldık ki; kuvvetler ayrılığı yok edildi, hukuk devleti yok edildi, egemenlik kişiselleşti. ‘Devlet benim’ diyen bir kişi, yürütmeyi temsil eden Cumhurbaşkanı tüm muhalefeti boğmak istiyor, baskılamak istiyor ve yargıyı kullanıyor.