Kasımpaşa’da Cihat Arslan’dan istifa sinyali!

Sarr

Active member
Üstün Lig’in 9’uncu haftasında Kasımpaşa alanında Göztepe’ye 2-1 mağlup oldu. Müsabakanın akabinde Kasımpaşa Teknik Yöneticisi Cihat Arslan, basın toplantısında çabayı kıymetlendirdi.

Maça yeterli başlamak istediklerini lakin birinci 15 dakika bunu yapamadıklarını söz eden Cihat Arslan “İlk 15 dakikadaki oyundan şad değilim. daha sonrasında birinci yarıyı sonuna kadar domine ettik. Onlar da karşılık vermeye çalıştı. Biz daha fazla konum üreten taraftık. Durum da bulduk. Bitirme noktası olmadı. İkinci yarı da birebir biçimde gerçekleşmedi lakin golü bulduk. Geriye düşen grubun refleks göstermesi lazımdı. Göztepe gösterdi. Biz o direnci orta alanda koyamadık. Tahminen taktik faullerle durdurabilirdik. 1-1’den daha sonra Yusuf’un bir konumu var. Biz öne geçebilirdik. Mükemmel bir gol yedik. Bizim içimizi acıttı. Ancak yapılabilecek bir şey değildi. Bu da bizim maç şanssızlığımız. kimi vakit top sever kimi vakit sevmez. Onlar ismine hoş, bizim için üzücü bir gol. Eysseric ile 2-2’yi bulabilirdik. Son dakikalara hakikat taraftarın da reaksiyonuyla inancımızı kaybettik. Oyuncu kümesi maçın döneceğine inanmadı. Mağlup olduk, Göztepe’yi tebrik ediyorum” formunda konuştu.

“BİZ BİZE YAKIŞANI YAPARIZ”

Taraftarların kendisini istifaya davet etmesi hatırlatılan Cihat Arslan, “Protesto hakkına inanıyorum. Alkış olduğu kadar protesto da olur. Hürmet duymak gerekiyor. Kendimize gelince biz de kendimizi kıymetlendiririz. 40 sene daha sonra Muhteşem Lig’e yükselen kadronun kaptanı bendim. Ben terlettim bu formayı. Ankara’da yükselme maçında ben gol attım. O erdemli formayı ben giydim. Günah keçisi her vakit teknik yönetici, işin kolaycılığı bu. Türkiye’de bu sistem bu biçimde olduğu sürece keçiler ölür lakin günahlar yok olmaz. Toplumsal şeylerde fatura tek şahsa kesilmez. Bütün sıkıntıların tahlili teknik yönetici mü? Biz bize yakışanı yaparız. Kimsenin kuşkusu olmasın. Hayat devam ediyor. Bu koltukta kaç kişi geldi, gitti. Sorunu güzel tespit etmek lazım. Hastalık ebediyen geçmez” tabirlerini kullandı.

“BUGÜN BİZİM KULÜBE İLE GÖZTEPE KULÜBESİ ORTASINDA ÇOK BÜYÜK FARK VARDI”

Ekipteki her insanın sorumluluk alması gerektiğini söyleyen Arslan, “Burada doğruları konuşmak gerekiyor. Biz bir kurumu temsil ediyoruz. Bunlar kolay işler değil. Burada her insanın sorumluluğa girmesi lazım. Herkes 11 oynamak istiyor. her insanın canı yanıyor. kimi vakit canın yansa da en uygununu yapmak için oynayacaksın. daha sonra faturayı biz ödüyoruz. Egolar törpülenmek zorunda. her insanın acı çekmesi lazım. Bugün bizim kulübe ile Göztepe kulübesi içinde fazlaca büyük fark vardı. Onlar her faulde daima birlikte ayaktaydı. Bizde oynamayan oyuncular kulübenin içine gömülmüştü. Burada egolar devreye giriyor. Biz aslına bakarsan verdiğimiz kararlarla sorgulanıyoruz” diye konuştu.