Kaş açıklarında 6 büyüklüğünde sarsıntı

Vitra

New member
Kaş açıklarında 6 büyüklüğünde sarsıntı Antalya’nın Kaş ilçesi açıklarında bir sarsıntı meydana geldi. Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) saat 08:32’de gerçekleşen zelzelenin büyüklüğünü 6,0 olarak deklare etti. Kaş’a 195 kilometre uzaklıktaki sarsıntının derinliği ise 36,1 kilometre olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise zelzelenin büyüklüğünü 6.1 olarak geçti. Derinliği ise 28.4 km olarak belirtti.

Vali Yazıcı: Can ve mal kaybı yok

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki sarsıntı ile ilgili toplumsal medya hesabından açıklama yaptı. Yazıcı, “İlimiz Kaş ilçesi açıklarında, saat 08.32’de 6,0 büyüklüğünde meydana gelen sarsıntıda, şu ana kadar gelen bilgilere göre hayli şükür can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Kaş Belediye Lideri Memnun Ulutaş ise “Ben hissetmedim. Etraftan bize ulaşan rastgele bir hasar olduğuna dair bilgi yok. Sarsıntı epey açıkta olduğu için Kaş ilçe merkezi ve mahallelerinde fazla hissedilmedi” açıklamasında bulundu.

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı da “54 mahalle muhtarımızla bağlantı sağlandı. Şu ana kadar Kaş ilçemizde tespit edilen hiç bir olumsuzluk yok. Can ve mal kaybı yok” dedi.

AFAD’dan açıklama

Öte yandan saat 08.32’de, Antalya’nın Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki sarsıntıyla ilgili AFAD’dan yapılan açıklamada “Akdeniz’de Antalya’nın Kaş ilçesi açıklarında (155 km), saat 08.32’de 6,0 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Geçmiş olsun Antalya. Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen zelzele daha sonrası, an prestijiyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” denildi.

Sarsıntı, Antalya’nın yanı sıra Burdur, Mersin, İzmir, Denizli ve etrafında de yavaşça hissedildi.