Karaca Mağarası’na ziyaretçi akını

Vitra

New member
Karaca Mağarası’na ziyaretçi akını Kentte Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü hudutlarında yer alan, toplam 100 metre uzunluğa, 1500 metrekare de genişliğe sahip Karaca Mağarası, elipse benzeyen 4 farklı kısmın birleşmesi ile meydana geliyor. Karaca Mağarası, fazlaca çeşitli renk ve biçimlerde damla taşlardan oluşuyor.

Sarkıtlar, dikitler, sütunlar ve desenli duvarlar ile mağara, içeriye hakikat gidildikçe huni formunda genişliyor. Tavan yüksekliği 18 metre olan mağara, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Pandemi periyodunda mağaraya ziyaretler, salgın önlemleri altında yapıldı. Mağarayı, yaz turizm döneminde 90 bin kişi ziyaret etti. Mağara, Kasım ayı sonunda turizm döneminin bitmesiyle ziyaretçilerine kapılarını kapatacak.

‘Etkileyici hoşluğa şahit oluyoruz’

Mağarayı ziyaret eden Hüseyin Çelik, “Dünyanın en beğenilen ve en kusursuz mağaralarından biri olduğunu söyleyebilirim. Uzun bir müddetcin akabinde bu görünüme bürünmüş bir tabiat olağanüstüsü olarak ziyaretçilerini büyülemekte. Gümüşhane’de bulunan biroldukça turistik yerlerin ortasında en çok ziyaret edilen yerlerden birisi, olarak kayıtlara geçmekte. Ziyaretle, bu etkileyici hoşluğa daima şahit oluyoruz” dedi.

‘Turizme büyük katkısı var’

Yaz turizm dönemi kapanmadan Karaca Mağarası’nı ziyaret ettiğini söyleyen Tuğba Saraç da “Karaca Mağarası’nı, bu yıl birkaç defa daha ziyaret etme bahtım olmuştu. Dönem kapanmadan son defa ziyaret etmek için bugün buradayım. Karaca Mağarası’nın kendine hayran bırakan bir tabiat hoşluğu var. Her ne kadar sıklıkta gelsek de yinedan gelmek ve görmek istiyoruz. Ülke turizmimize epeyce büyük bir katkısı var” diye konuştu.

‘Kendine has bir havası var’

Mağarayı birinci defa ziyaret etme fırsatı bulan üniversitesi öğrencisi Ahsen Keskin ise “Adını daha evvel çoğunlukla duymuştum. Bende büyük bir merak uyandırmıştı. Birinci kere ziyaret etme bahtım oldu. Beni epey etkiledi. Kendine mahsus bir havası var. Turizm manasında Gümüşhane’ye epey büyük manada katkı sağladığına kendi gözlerimle de canlı nazaranrek şahit oldum. Ziyaret için bu etkileyici mağaraya yinedan geleceğim” tabirlerini kullandı.