Kamer Genç mezarı başında anıldı

Vitra

New member
Kamer Genç mezarı başında anıldı Eski TBMM Başkanvekili ve eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, vefatının 6’ncı yıl dönümünde Nazimiye ilçesi Ramazan köyündeki kabri başında düzenlenen merasimle anıldı. Anma merasimine CHP Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul milletvekilleri Yüksel Mansur Kılıç ve Aykut Erdoğdu, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Kamer Genç’in eşi Sevim Genç, ilçe belediye liderleri, siyasi parti temsilcileri ve hayli sayıda vatandaş katıldı. Genç için, Kur’an-ı Kerim okundu, akabinde dua edildi, lokma tatlısı dağıtıldı. Anmaya katılanlar bir dakikalık hürmet duruşunda bulunarak Genç’in mezarına karanfil bıraktı.

‘Zaman Kamer Genç’i haklı çıkarmıştır’

CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, Kamer Genç’in FETÖ ile ilgili geçmiş devirlerdeki kelamlarını hatırlatarak, “Bütün arkadaşlarımızın gönülleri burada. Sayın Genel Liderimiz Kamer Abiyi, kamuya açık toplantılarda olduğu üzere kümemizin kapalı toplantılarında yeni ve genç milletvekillerimize her vakit örnek göstermektedir. Kamer Genç, bir unsurun, bir duruşun ve unsurla yaşayan, unsurla siyaset yapan, gerçek bildiğinden dönmeyen ve hiç bir baskı karşısında yılmayan siyasetin temsilcisidir Türkiye’de. Vakit Kamer Genç’i haklı çıkarmıştır. Onun üstüne yürüyüp Meclis’te ona hücumda bulunanlar, Meclis kulislerinde ona saldıranlar, bugün onun söylemiş olduklerini anlatmaktadır. Kamer Genç, FETÖ dediğinde ne demek FETÖ saygısızlık yapma, hoca efendiye saygısızlık yapıyorsun demişlerdi ve üstüne yürümüşlerdi. Bugün kendilerine uzatılan her mikrofona Kamer Abinin o gün söylemiş olduği kelamı söyleyerek başlıyorlar. Kamer Abi bana bir ziyanı olmaz, benim görüşüm belirlidir, temel ziyanı siz çekersiniz demişti. Artık onun geldiği noktaya geldiler. Vakit Kamer Genç’i, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir epey hususta olduğu üzere bu noktada haklı çıkarmıştır” dedi.

‘12 Eylül darbesinde insan hakları savunuculuğu yaptı’

Kamer Genç’in 12 Eylül 1980 darbesinde insan hakları savunuculuğu yaptığına değinen CHP Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Kamer Abi o darbe periyodunda Meclis’teyken darbecilere karşı niyetlerini net olarak deklare etti. 12 Eylül’ün baskın olduğu günlerde bölgedeki hak ihlallerini, bölgedeki insan hakları ihlallerini; cezaevi ziyaretleri yaptı. Kamer Abi bu biçimde her insanın sustuğu, gizlendiği, gazetelerin bile kapandığı o periyotta insan hakları savunuculuğu yapmıştır. O kıymetli bir insan yaşadığımız bugünler de yaşadığımız sıkıntılara bakınca Kamer Abinin fikirlerinin ne kadar değerli olduğunu bir kere daha âlâ anlıyoruz. Kamer Abinin savunduğu laiklik, demokrasi, cumhuriyet ve bağımsızlık bugün hayli daha fazla mana buluyor. Başta eşi Sevim Abla, çocukları ve tüm sevenlerine baş sıhhati diliyorum” diye konuştu.

‘Eşim büyük bir gayretin adamıydı’

Kamer Genç’in eşi Selvi Genç, iştirakçilere teşekkür ederek, “Bütün Tunceli halkı benim için fazlaca kıymetli, eşim için de öyleydi. Eşim büyük bir çabanın adamıydı, nitekim unsurlarından vazgeçmeyen bir tanesiydi, bu yola ömrünü koyardı. Ben bu biçimdelar kaygı duyuyordum başına bir şey gelecek diye. Atatürk’ün prensiplerini kendine yol seçmişti. Bu prensiplerine bağlı olarak hiç yanılgı yapmadan devam etti. Halkının umudu oldu” dedi.

Konuşmaların akabinde anma merasimi katılanların Kamer Genç’in mezarının başında toplu fotoğraf çektirdi.