Kalbine korkuluk saplanan çocuğu kurtaran tabip: Elimizden gelenin en düzgününü yaptık

Vitra

New member
Kalbine korkuluk saplanan çocuğu kurtaran tabip: Elimizden gelenin en düzgününü yaptık Olay, 16 Haziran’da, Adnan Menderes Mahallesi Umut Sokak’ta meydana geldi. Kardeşiyle bir arada komşusundan müsaade alıp erik ağacına tırmanan Hamza Dağ, ayağının kaymasıyla düştü. Ağacın tabanındaki bahçe korkuluklarının üzerine çakılan Dağ’ın kalbine 13 santimetre demir korkuluk saplandı. Dehşetlikten kendisi kurtulan Dağ, konutuna kadar yürüdü. Dağ’ın kanlar ortasında kaldığını bakılırsan arkadaşları, bağırmaya başladı. Sesler üzerine dışarı çıkan anne Yadigar Dağ, oğlunu komşularının sayesinde özel hastaneye götürdü. Yolda kalbi duran Hamza Dağ’a, hastanede hayat kurtaran müdahale yapıldı. Sedyenin üzerine çıkan Opr. Dr. Sarkhan Hasanov, Dağ’ı kalp masajıyla bir daha hayata döndürdü. Bu anlar, hastanenin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Acil ameliyata alınan Dağ, bir hafta ağır bakımda kaldıktan daha sonra olağan servise çıkarıldı.

‘Bir dakika bile kaybetmek istemedik’

Sedyenin üzerinde dakikalarca kalp bildirisi yaparak Hamza’yı hayata bağlayan Hasanov, yaşadığı olayı anlatarak, “Acil servisten çağrıldım. Acile çağrılıyorsak açık travmadır, kalp faydalanmasıdır. Çabucak koşarak aşağı indim ve küçük çocuğu gördüm. O anda kalp masajı yapılıyordu hastaya. Ne oldu ne bitti orada bir sorduk, bir faydalanması varmış, korkuluk demiri saplanmış kalbine. Değerli olan sonucu verip uygulamak. Atladım sedyenin üzerine, kalp masajı yaparak. Çocuğun kalbi durmuş, teneffüsü yok, hiç bir şeyi yok. Dakikalar kıymetli burada. Bir dakika bile kaybetmek istemedik. Çabucak acil ameliyathaneye aldık” diye konuştu.

‘Elimizden gelenin en düzgününü yapmaya çalışıyoruz’

Çocuğu sonrasındasında ameliyata aldıklarını belirten Hasanov, şunları kaydetti:

“Apar topar masaya alıp, göğüs kemiğini keserek kalbi açtık. Maalesef kalpte, sağ karıncık diyoruz, orada faydalanma mevcuttu. Onardık, tamir ettik. Çocuğa bu biçimde bir müdahale sahiden birinci oldu. Zira çocuk olunca her şey değişiyor. Hepimizin çocuğu var, orada kendi çocuğumuzu görüyoruz. Artık orada elimizden gelenin en düzgününü yapmaya çalışıyoruz. Doğal meslek icabı erişkinler de oldu, deneyimimiz oldu bu konularda lakin çocuk birinci defaydı. Sonuçtan epeyce memnunuz, sahiden çok keyifli olduk sonuçtan.”

Hasanov, ameliyat ve bir haftalık ağır bakım müddetinin akabinde Hamza Dağ’ın hastanedeki tedavisinin devam ettiğini kelamlarına ekledi.