İstek Kayaalp, Tokyo’yu unutup gayesini 2024 Paris’e çevird

Sarr

Active member
İstek Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokyo’da altın madalya için fazlaca fazla motive olduğunu fakat sonuca ulaşamadığını belirtti.

Bronz madalyanın da ehemmiyetine vurgu yapan lakin bu muvaffakiyetin kendisini için kâfi olmadığını anlatan İstek, “Kendimizi altın madalyaya koşullandırmıştık. Güya dünya başıma yıkıldı. Evet, bronz madalya almak da hoş bir muvaffakiyet. Birinci bronz madalya kazandığımda hayli keyifli olmuştum fakat artık altın olmadığı için üzgünüm. Birer bronz ve gümüş madalyam vardı. Tokyo’da altın olması gerekiyordu. Çok çalışmıştık. Olmadı, yapacak bir şey yok. Nasibimizde bu sefer yokmuş. 2024 Paris için çalışıp gücümüz koruyacağım ve orada alacağım.” sözlerini kullandı.

“Altın alarak tarihe geçmek istiyorum”

Şu an olimpiyatlarda 1 gümüş, 2 bronz madalyası bulunan İstek Kayaalp, 4 olimpiyat madalyalı birinci Türk atlet olmayı da hedefliyor.

Bu yüzden 2024’ün değerine dikkati çeken İstek, “2024’te 4. olimpiyat madalyamı alarak tarihe geçebilirim fakat altın madalya kazanarak bunu başarırsam inanılmaz bir şey olacak. Altın madalya şayet olmazsa pek bir mana söz etmiyor benim için. Başaracağıma inanıyorum. Yaşımın da buna mahzur olacağına inanmıyorum.” diye konuştu.

31 yaşındaki güreşçi, olimpiyatta kaybettiği Kübalı Mijain Lopez Nunez’le ortalarındaki rekabete de değinerek, şunları kaydetti:

“Lopez de maçtan daha sonra epeyce sevindi. Elini hiç oyuna sokmadı. Bilhassa benim koltuk altıma hiç atak yapmadı. Deneyeceğim oyunlara hiç müsaade vermedi. Ben burada da birebirini dedim. Olacaksam onu yenip şampiyon olmalıyım. Altın olmadıktan daha sonra ikincilik yahut üçüncülük içinde pek bir fark yok benim için. Bizler biz futbolcu üzere para kazanamıyoruz. Alacağımız mükafatları araştıracak atletler değiliz. İnanın şampiyon olsam bu mükafatla ilgili farklı planlarım vardı.”

2024 Paris’te kızının 4 yaşında olacağını hatırlatan İstek, “Kızım ve ailem de Paris’te yanımda olur. Şampiyon olup onlara koşmak da hoş bir hayal bence. Tahminen bizler kazanamayacağız, çocuklarımız o altını alacak. Sporu deneyecek, yeteneği hangi branşa olacak, bakılırsaceğiz.” dedi.

“Olimpiyat muvaffakiyetleri olağan karşılanmalı”

İstek Kayaalp, Türkiye’nin büyük bir gençlik potansiyeline sahip olduğunu lisana getirerek, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Ben her vakit ileriyi düşünen bir beşerim. Küçük düşünmemek daha fazlasını istemek lazım. Bizim Almanya, Fransa, Çin üzere epeyce madalyalar kazanmamız gerekiyor. O denli bir madalya sayısına gelmeliyiz ki olimpiyat muvaffakiyetleri olağan karşılanmalı. bu biçimde bir gençlik potansiyelimiz de var. Doğal ki Tokyo’da aldığımız sonuçlar da değerli bir muvaffakiyet lakin altın madalya sayılarını yükseltmemiz lazım. Köylerdeki kasabalardaki gençlerimizi keşfetmemiz lazım. Türkiye’de sistem devlet üzerine işliyor. Her şeyi devletten beklememek lazım.”