İşte saray’ın çift maaş alanları…

Vitra

New member
İşte saray’ın çift maaş alanları… Sözcü müellifi Hürmet Öztürk köşe yazısında ‘ sarayın çift maaşlıları’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Devlette çift maaş uygulaması alabildiğine yaygın. Lakin bu yetmiyor ve çift maaşı farklı metotlarla katlayanlar da oluyor. Bunlardan birisi kredi kartı verilmesidir. Bu köşede birtakım bakanların becerilerinden kelam etmiştim. Sizin çocuğunuz devlete girebilmek için kuvvetli imtihanlardan geçerken, kimileri hiç imtihana girmeden, o gerginlikleri yaşamadan bakıyorsunuz devlette nazaranve başlamış, daha sonra basamakları üçer-beşer çıkarak yükselmiş. Bu yetmiyormuş üzere kendilerine bir de ek vazifeler verilip ikili maaş alması da sağlanıyor.

Bunların sayısını İçişleri Bakanı açıklamalı. Şayet açıklanırsa devlette torpilin, adam kayırmacılığın boyutu biraz da olsa görülür. Bunun bilinmemesi için o açıklamayı da yapamazlar.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 9 konsey bulunuyor. Şura üyelerine, şuradaki bakılırsavi niçiniyle maaş verilmiyor. Fakat şura üyelerinin fazlaca büyük kısmı diğer gorevlendirmelerle maaş alıyor. Olağan bunlar içinde da çift maaşlılar olduğunu da hatırlatalım.

Yazının ilgili kısmı şu biçimde;

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 9 konsey bulunuyor. Şura üyelerine, heyetteki bakılırsavi niçiniyle maaş verilmiyor. Lakin heyet üyelerinin epeyce büyük kısmı öteki gorevlendirmelerle maaş alıyor. Olağan bunlar içinde da çift maaşlılar olduğunu da hatırlatalım.

Daha fazlaca gündeme geldiği için İktisat Siyasetleri Heyeti üyelerinden başlayalım:

■ Yiğit Bulut : Telekom idaresinde ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı. Çift maaşlı.

■ Cemil Ertem: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Vakıfbank İdare Heyeti üyesi. Çift maaşlı.

■ Meltem Taylan Aydın: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Halkbank İdare Heyeti Üyesi.

■ Prof. Dr. Servet Bayındır: İstanbul Üniversitesi ve Vakıf İştirak Bankası İdare Heyeti Üyesi olarak maaş almaya devam ediyor.

■ Hakan Yurdakul: Maaşını Muhasebe Standartları Heyeti’nden alıyor.

■ Mehmet Ali Akben: beraberinde BDDK Lideri.

■ Zeynep Müjde Sakar: Gübretaş İdare heyeti üyeliği.

‘Hiç almayanlar da var’

Cumhurbaşkanlığı şuralarında bakılırsavi olan lakin devlette diğer bir bakılırsavi olmayan ve maaş almayanlar da yok değil. Onlardan da örnekler verelim:

■ Orhan Gencebay: Kültür Sanat Heyeti Üyesi, maaş almıyor.

■ Mehmet Ali Yalçındağ: Bilim Heyeti üyesi olan iş insanı maaş almıyor.

■ Nihat Zeybekçi: İktisat Siyasetleri Şurası üyesi olan eski bakan, iş insanı maaş almıyor.

■ Korkmaz Karaca: İktisat Siyasetleri Heyeti Üyesi. Yönetici-iş insanı ve AKP MKYK Üyesi. Maaş almıyor.

■ Gülsüm Azeri: İktisat Siyasetleri Şurası Üyesi, Şişecam Eski Genel Müdürü. Maaş almıyor.

■ Abdullah Atalar: Eğitim Siyasetleri Heyeti Üyesi, Bilkent Üniversitesi Rektörü. Maaş almıyor.

■ Selçuk Pehlivanoğlu: Eğitim Siyasetleri Heyeti Üyesi, TED İdare Şurası Lideri. Maaş almıyor.

Kimse bu yazdıklarımızın altında bir şeyler aramasın. Yalnızca bilgilendirmek istedim. Şayet çift maaşlar önlenmek isteniyorsa, buna Saray’dan başlanmalı.