İstanbul’da kar esareti

Vitra

New member
İstanbul’da kar esareti İstanbul’da akşam saatlerinde tesirini arttıran ağır kar yağışı yolların kapanmasına niye oldu. Başakşehir ve Beylikdüzü’nde kapalı yolda beklemek istemeyenler yürüyerek konutlarına gitmeye çalıştı. Başakşehir’de kimi yerlere otobüs seferleri yapılamayınca vatandaşlar kestirme yolu kullanarak meskenlerine gitti. Vatandaşların kar niçiniyle zorlukla yürüdükleri kameraya yansıdı.

“Yaklaşık 2 buçuk saattir yoldayız”

Trafikte saatlerce kaldığını söyleyen bir vatandaş ise “Yaklaşık 2 buçuk saattir yoldayız. Perişan olduk konutlarımıza gidemiyoruz. Kar lastiğimiz bulunmasına karşın yolda kaldık. Yanımdaki arkadaşım ise bu havada 3 saattir yürüyor. Ben arkadaşımı yoldan aldım arabası yolda kaldığı için bir yere park etti. Ön tarafımız kilitli olduğu için hiç bir yere gidemiyoruz. Artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi hatalı kim hatalı bilmiyorum” dedi.

“Arabamı işyerinde bıraktım”

Trafiğin kapanması ile yolda kalan diğer bir vatandaş ise “Ben yaklaşık 1 kilometre arayı güç şartlarda 1 saattir yürüyorum. Aracımı yollar kapalı olduğu için işyerinde bıraktım ve metrobüse binerek bir akrabamın konutuna gitmeye çalışıyorum. Gerekli ihtarlar yapıldı lakin kış şartları bu sene ağır oldu. Allah korusun bizleri kazalardan” dedi.

Araçlar mahsur kaldı

Arnavutköy Boğazköy mevkiinde yüzlerce araç ağır kar yağışı altında mahsur kaldı. Zincirleme kazanın meydana geldiği yolda mahsur kalanlar saatlerdir araçlarında bekliyor. Mahsur kalanlardan kimileri araçlarında yakıtın azaldığını belirterek yardım istedi.

Tipi biçiminde devam eden kar yağışı Haramidere’de yolları karla kaplarken, işten meskenlerine gitmeye çalışan vatandaşlar güç anlar yaşadı.

Karla kaplanan E-5 Kara yolunda görüş aralığı düşerken uzun araç kuyrukları oluştu. İşten meskenlerine gitmek için servise binen vatandaşlarda araçlardan inerek yola yaya olarak devam etti.

18 sularında İstanbul’da Trafik yoğunluğu yüzde 62 olarak ölçüldü.

Küçükçekmece D-100’de trafik durdu

İstanbul’u öğlenden daha sonra tesiri altına alan kar yağışı sebebiyle Küçükçekmece D-100 güney yolu Edirne istikametinde trafik durdu. Şoförler kayan araçlarını denetim etmekte kuvvetlik çekti. Ağır kar yağışı sebebiyle şoförlerin güç anlar yaşadığı D-100 karayolunda belediye araçları çalışma yapıyor.

Bir saattir yolda kaldığını belirten bir şoför, “Yolda kaldık. Bir anda bastırdı. 3’te yola çıktık o saatten beri yollardayız. 1 saattir trafikteyiz herkes hazırlıksız yakalandı. Bu lastiklerle bu yola çıkılmaz” diye konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören kavşağında yaklaşık 30 aracın karıştığı zincirleme Kaza meydana geldi. İstanbul Havalimanı istikametinde yaşanan kazada, ölen ya da yaralanan olmazken, yol büsbütün trafiğe kapatıldı. Her iki tarafta de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bölgede ağır kar yağışı ve tipi devam ederken, yolda mahsur kalan vatandaşlar reaksiyon gösterdi.

Arnavutköy’de sabah saatlerinde bir anda başlayan ağır kar yağışı niçiniyle yollar kapandı. Kayganlaşan yolda epey sayıda araç mahsur kaldı. Caddeler ve sokaklar ağır kar yağışı niçiniyle kapandı.

“Yürüyerek meskene gideceğim”

Şoför Muhammed Tonga, “4 saattir bekliyorum. Aracımın aküsü bitti bitecek. Artık aracın kontağını kapatacağım. Yürüyerek meskene gideceğim. Konutumda şu an en az 1 buçuk saat yürüyeceğim” dedi. Mustafa Şişko ise “4 kilometre bir araç trafiği var. Araçların birçok kontak kapatmış” diye konuştu.

“Araç ilerleyemediği için hastaya da ulaşamadık”

Ambulans nazaranvlisi Sümeyye Küçük, “Yaklaşık 5 saattir olduğumuz yerde bekliyoruz. Araç ilerleyemediği için hastaya da ulaşamadık. Hala bekliyoruz. Yollar açık olmadığı için hastaya öbür takımlarda ulaşamıyor. Geride dönemiyoruz kaldık burada” tabirlerini kullandı. Siracettin Ayaz ise “Saatlerdir yolu açan kimse yok. Burayla trafik polisi, zabıta ya da belediye ilgilenmeli” dedi.