İşitme engelli ulusal tekvandocu kardeşlerin amacı dünya şampiyonluğu

Sarr

Active member
Türkiye şampiyonu işitme engelli Merve ve Yasin Çimen kardeşler, İran’da yapılacak dünya şampiyonasından altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Doğuştan işitme engelli iki kardeş, sporla pürüzleri aşıp, kazandıkları madalyalarla dayanışma ve rekabetin en hoş meselai sergiliyor.

Tekvandoya kardeşindilk evvel başlayan ama 4 yıl orta veren Yasin Çimen (21), kendisini örnek alıp tekvando yapan ve dört kere Türkiye şampiyonu olan kardeşi Merve Çimen’in (16) başarılarından etkilenip bu spora geri dönmeye karar verdi.

Yaklaşık bir yıllık çalışmanın akabinde katıldığı İstanbul’daki İşitme Engeliler Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda olimpiyat şampiyonu rakibini yenen Yasin, altın madalyaya uzandı. Yasin, bu başarısıyla kardeşi Merve üzere İran’daki dünya şampiyonasına katılma hakkı kazandı.

Ulusal grup antrenörü Yavuz Sayan, Merve ve Yasin’i işitme engeliler okulunda yaptıkları sportmen taramasında keşfettiklerini söylemiş oldu. Çimen kardeşleri kendisi üzere antrenör olan eşi Dilek ve oğlu Yunus Emre ile özel ilgi gösterip çalıştırmaya başladıklarını anlatan Sayan, şunları kaydetti:

“19-24 Kasım tarihlerinde İran’da yapılacak dünya şampiyonasına 3 sportmen ile katılacağız. Bunlardan ikisi de Çimen kardeşler. Çocuklarımızın başarılı biçimde ülkemizi temsil edip İstiklal Marşı’mızı okutacaklarına inancım sonsuz. Muvaffakiyetler tesadüf olmuyor. Bize takviye olan Melikgazi Belediye Lideri Mustafa Palancıoğlu’na, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya şükranlarımız sunuyorum. bu türlü takviye olunduğu sürece muvaffakiyet kaçınılmaz oluyor.”

“İstiklal Marşı’mızı okutmayı dilek ediyoruz”

Ulusal sportmen Merve Çimen de tekvandoyu 5 yıldır yaptığını ve 4 defa Türkiye şampiyonu olduğunu aktardı.

Ağabeyinin de Türkiye şampiyonu olmasının kendisini gururlandırdığını lisana getiren Merve, “Abim tekvando yapıyordu ben öteki bir spor branşıyla uğraşıyordum. Ondan etkilenerek ben de tekvando branşına geçtim. İran’da yapılacak dünya şampiyonasında ağabeyimle birlikte ülkemizi temsil edeceğiz. Orada şampiyon olup İstiklal Marşı’mızı okutmayı istek ediyoruz.” diye konuştu

“Kardeşimle birlikte bu turnuvada başarılı olacağız”

Abi Yasin Çimen ise idmanlarda zorlandığı için sporu bıraktığını belirtti.

Kardeşinin muvaffakiyetleri üzerine bir daha tekvandoya döndüğünü tabir eden Çimen, “Neticede bu ayın başında yapılan şampiyonda birinci oldum. Şampiyon olduğum gün kardeşimin doğum günüydü, birinciliği ona armağan ettim. Artık İran’daki dünya şampiyonasına katılacağım. Birinci defa bu biçimde bir şampiyonada ülkemi temsil edeceğim. İnşallah kardeşimle birlikte bu turnuvada başarılı olacağız.” dedi.