İmamoğlu’nu eleştirenlere Davutoğlu’ndan Erdoğan hatırlatması: Belediye lideriyken o da görüştü

Vitra

New member
İmamoğlu’nu eleştirenlere Davutoğlu’ndan Erdoğan hatırlatması: Belediye lideriyken o da görüştü HalkTv’de Başkanlar Özel Söyleşisi programına katılan Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu “Her şeydilk evvel Sayın Erdoğan’a ve eşine acil şifalar diliyorum. Nihayet hepimiz insanız. İnsan olma vasfını unuttuğumuzda her şey anlamsızlaşır. Bizim geçmiş olsun dememiz olağan. Sayın Cumhurbaşkanı’nın teşekkür etmesi de insani bir tavırdır. Bunun olağan olması gerekir. Bu vesile ile hoş bir başlangıç olur” dedi.

‘Vizyoner ittifak ile hazırlıklı olmalıyız’

Bu akşamki programda Suat Toktaş’ın konuğu olan Ahmet Davutoğlu seçim ittifakının niye gerekli olduğunu “Türkiye’nin sorumluluğu hepimizin üzerinde. Hazırlıklı olmak lazım. Millet ittifakına iştirakimiz ortada seçim olmadığı için o denli bir durum yok. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ittifakları zarurî hale getirdi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi biroldukca şeyin tabiatını bozdu. Seçimlere kadar bekleyip bir ittifak yapmaktansa bir vizyoner ittifaktan yanayız ve buna hazırlık yapıyoruz. Çok kritik bir eşikteyiz. Kimse parti ya da şahsi çıkarlarını öne koyamaz.” kelamları ile deklare etti.

Biranda seçime gidilebileceğine işaret eden Davutoğlu kelamlarına şöyleki devam etti:

Cumhurbaşkanlığı Sistemi demokrasinin iştirakçi niteliğini yok eden bir sistemdir. Yüzde 51 alan yüzde 49’a yaşama bahtı tanımıyor. Bu hakikat değil.

Bugün için 6 partinin ittifakı kelam konusu. Biz bu ittifakı detaylandırıyoruz. Oturup konuşacağız. Asıl bizim seçime kadar ne yapacağımız kıymetli.

Sayısal artış olacak ancak bu yetmez. Bunun içeriği ne olacak? Onu netleştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin aksaklıkları ortaya daha net biçimde çıktı. Artık Türkiye’nin kurumlarının bir daha inşa edilmesi gerekecek”

‘Millet İttifakı’nın isminin değiştirilmesi için konuşuyoruz’

Millet İttifakı’nın ismi ve fonksiyonu hakkında bilgi veren Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu “Şu ana kadar bu çerçeveye olumsuz yaklaşan olmadı ve süreç işliyor. Türkiye’de erken seçim bir anda ilan edile bilinir. O seçim telaşına girmeden elimizde ne var ise ortaya koymalıyız. Millet İttifakı’nın isminin değiştirilmesi için konuşuyoruz. Masada farklı isimler var fakat bunu açıklamam gerçek olmaz” dedi.

İttifak çalışmaları hakkında bilgi veren Davutoğlu kelamlarına şu biçimde devam etti:

Her hangi bir kesiti dışlamadan yeni bir periyoda hazırlık yapıyoruz. Seçim olduğunda partiler kazanır kaybeder ancak hiç bir kesim bu seçimi biz kaybettik dememeli. AK Parti’ye oy veren bölümler için de başka partilere oy veren bölümler için de o denli olmalı. Biz bu siyasal iklimi oluşturmak için çalışıyoruz.

1 ay ortasında önemli bir uzaklık aldık. En kıymetlisi bütün siyasalların birbirine itimat duymasıdır.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun anlayışını takdir ediyorum. Eşitler ortası bir bağ olmalı. Türkiye’yi inşaa edecek olan da budur.

Cumhurbaşkanlığı adaylığını ne kadar epey konuşulursa o kadar çözümsüzleşir

Şu anda Cumhurbaşkanlığı adaylığı ne kadar epeyce konuşulursa o kadar çözümsüzleşir. Kimi şeyler konuşarak birtakım şeyler de konuşmayarak çözülür.

Ben şahsen Cumhurbaşkanı’nın prestijini daima korudur. Ancak siyasetini eleştirdim. hiç bir yerde kişiselleştirmedim. Şahsi olarak Cumhurbaşkanı’nı amaç almadım.

Bana darbe yaptılar

Bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı Erdoğan’ın bilgisi haricinde bu yapılamazdım.

2018’de Sayın Erdoğan’a AK Parti Genel merkezinde dahi beşerler dinleniyoruz diyerek telefonlarını dışarda bırakılıyorsa Türkiye’yi siz düşünün demiştim. Türkiye’de özel ömrün kapalılığı ve insanların kendisini inançta hissetmesi hayli kıymetli.

‘Sayın Erdoğan da belediye lideriyken büyükelçilerle görüştü’

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da kar yağışının tesirli olduğu sırada İngiliz Büyükelçi Dominick Chlcott ile yaptığı görüşmeye ait Davutoğlu “Sayın Erdoğan da belediye lideriyken büyükelçilerle görüştü. Görüşmesi fazlaca olağan. Kimse buradan bir dış mihrak çıkarmasın. Açıkçası görüşmenin vakit içindeması tartışılıyor. Bu görüşme afet periyodunda olmasaydı daha yeterli olurdu. Ancak MOBESSE sorunu epey önemli bir konudur” dedi.