İlhan Palut’tan Serdar Gürler övgüsü

Sarr

Active member
Spor Toto Muhteşem Lig’in 16. haftasında Karagümrük’ü deplasmanda 4-1 mağlup eden Konyaspor’da Teknik Yönetici İlhan Palut, müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Müsabakayı kıymetlendirerek kelamlarına başlayan Palut, “Zor bir müsabaka olacağını düşünüyorduk. Karagümrük olumlu futbol ismine hoş örnekler veren bir kadro. Ne yapmak istediğini güzel bilen bir kadro. Biz de emsal bir futbol anlayışına sahibiz. Birbirine emsal oyun sistemindeki iki grubun çabası oldu. Ancak biz geçiş futbolunu Karagümrük’ten daha fazla deniyoruz. Bugün keyifli bir maç olacağını biliyorduk. 4 gollü bir skor beklemiyorduk fakat hayli gol atmak için alana çıktık. Defans gerisi bir koşuyla geriye düştük. Oyun disiplininden kopsaydık, Karagümrük bu boşlukları fazlaca güzel kullanırdı. Birinci yarıda golü bulmamız, ikinci yarıda fazla risk almama lüksünü bize kazandırdı. İkinci yarıda durumlar ve uğraş olarak istediğimiz tempoda götürdüğümüz bir çaba oldu. Puan durumu açısından da kritik bir maçtı. Güzel çaba ettiğimiz ve müspet futbol oynadığımız için oyuncuları tebrik ediyorum. Bundan daha sonra geride kalan 3 maça odaklanacağız” dedi. Rahmanovic’in kendisini hazır tuttuğunu da söyleyen İlhan Palut, “Bizim için idmanlar ve maç performansları belirleyici. Rahmanovic birinci 11’den çıktıktan daha sonraki devirde oynadığımız 4 maçı da kazandık. O bölgede oynayan oyuncular âlâ performans sergilemişti. 2 maçtır beklediğimiz sonuçları alamıyorduk. Rahmanovic de kendisini hazır tuttu. Kimi 10 numaralar organizatördür, kimi 10 numaralar da yardımcıdır. Rahmanovic de yardımcı bir 10 numara ve skora katkı yapıyor. Bugünkü performansından memnundum” diye konuştu.

“Serdar her kadroda fark oluşturur”

Karagümrük karşısında attığı 2 golle galibiyeti getiren isimlerden olan Serdar Gürler hakkında da konuşan İlhan Palut, “Serdar Göztepe’de de çalıştığım bir oyuncu. Dönem başında geldiğinde uzun mühlet oynamamıştı. daha sonrasında adım adım yükseldi. Çok özel bir oyuncu. Kolay adam eksilebilen, kadro oyununa ayak uyduran ve asist ve golle tamamlayan bir oyuncu. Negatif durumu neydi de hak ettiği kıymeti goremedi derseniz, devamlılık sorunu vardı. Biz bundan arındırıp formda tutmaya çalışıyoruz. esasen formda bir Serdar Gürler, her ekipte fark oluşturur” dedi.

Son olarak taraftar hakkında da konuşan Palut, “Tabii ki son Malatya maçında taraftar sayımız artmıştı. Sayıları tam bilmiyorum lakin benim hissettiğim daha ağır dayanaktı. Fakat natürel ki yetmiyor. Ligde işler düzgün gitmediği devirde bile 20 bin ortalamayı tutturan bir ekiptik. Bu kadro ve oyuncular o denli çaba ediyor ki, takviyesi hak ediyor. Tahminen herkes istediği vakit maça gelme lüksüne sahip değil ancak bir biçimde programlarını ayarlayıp gelebilirler. Tahminen biz de birtakım aktivitelerle bu teşebbüsleri başlatırız. Umarım önümüzdeki hafta fazlaca daha fazla seyircimiz olur” diyerek kelamlarını tamamladı.