Hülya Avşar’dan cevap: Sakinleştiyseniz sıra bende

Vitra

New member
Hülya Avşar’dan cevap: Sakinleştiyseniz sıra bende Müzikçi ve oyuncu Hülya Avşar‘a (58), “Ekonominin sanatkarlara nasıl yansıması oluyor?” biçiminde bir soru yöneltildi. Avşar’ın Türkiye’nin ekonomik gidişatıyla ilgili yaptığı yorum toplumsal medyada gündem oldu.

“Gerekirse simit yenecek”

Hülya Avşar, mevzuyla ilgili, “Ekonomik krizin herkese ve her kısma kesinlikle yansıması oluyor. Benim bildiğim bir tek şey var. Türkiye’de hatta şimdiki duruma göre dünyada şayet hayattaysan, kesinlikle bu cins günleri, bu vakit içinderı öngörüp biraz daha farklı hayat çizmek lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. ‘Bu saatten daha sonra simit mi yiyeceğiz?’ falan diyorlar. Gerekirse yenecek lakin bu günleri de kolay atlatacağız. Biraz bizim bu işi, beşerler olarak ferdi halletmemiz gerekir diye düşünüyorum.” sözlerini kullandı.

“Sakinleştiyseniz sıra bende”

Avşar, kendisine gelen tenkitlerin akabinde Twitter hesabından açıklama yaptı:

Sakinleştiyseniz sıra bende. O kadar konuşmamın ortasından,hep birlikte bugünleri aşacağız kısmı değil de “simit”e takılanlar; hiç birinizi takmıyorum ve saymıyorum. Benim simit yeme sıkıntıma gelince, yerim ya da yemem lakin bildiğim bir şey var, kendim kazandım, hiç de kolay olmadı hala da kazanıyorum. Bunun hesabını kimseye vermedim, size hiç vermeyeceğim. Sizin üzere düşünenler demek ki başımızda olsa; ne demokrasi kalır, ne konuşma özgürlüğü… Diyeceğim şu ki; Gerekirse simit yiyeceğiz, lakin bugünleri birlikte atlatacağız.

1-Sakinleştiyseniz sıra bende. O kadar konuşmamın içinden,hep birlikte bugünleri aşacağız kısmı değil de “simit”e takılanlar; hiçbirinizi takmıyorum ve saymıyorum. Benim simit yeme meseleme gelince, yerim yada yemem ama bildiğim bir şey var, kendim kazandım, hiç de kolay olmadı

— Hulya Avsar (@hulyavsar) December 23, 2021

“Zenginlik kadar makûs bir şey olamaz” demişti

Öte yandan ünlü isim, daha evvel de zenginlik hakkında konuşmuştu. Hülya Avşar, “Bu kadar zenginlik kadar insanın başına gelebilecek makûs bir şey olamaz. Bu nedir bu biçimde, her şeyi alabilmek! Hayatta her şeye kuşkulu gezersin. Sevgilin, ‘Seni seviyorum’ dese inanamazsın. Hayatta bir şeye hasret duymak gerek.” demişti.