Heybeliada’da orman yangını

Vitra

New member
Heybeliada’da orman yangını Heybeliada, Eski Değirmenyeri bölgesindeki ormanda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine takımlar sevk edildi. Yangına müdahale için söndürme uçağı ve helikopteri de yönlendirildi. Orman Genel Müdürlüğü, yangının saat 13.07’de başladığını birinci müdahalenin ise saat 13.10’da yapıldığını deklare etti. Birebir açıklamada, yangına 4 uçak, 5 helikopter ve 5 arazöz ile müdahale yapıldığı da açıklandı.

An itibariyle sevk edilen hava gücümüz;

➡
4 Uçak
➡
5 Helikopter
Dualarımız Ormanın Kahramanlarına #heybeliada

— Orman Genel Müdürlüğü (@OGMgovtr) August 21, 2021

Yangın niçiniyle Kıyı Emniyeti de yurttaşları tahliye etti.

Heybeliada’ya Kıyı Emniyeti’ne bağlı takımlar de sevk edildi. KEGM-3 botu, bölgedeki vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdi. NENE HATUN gemisi ve KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.

‘Yardım talebimiz var’

Adalar Belediye Lideri Fazilet Gül, Halk TV’de yaptığı açıklamada “En büyük kabusumuz bu. Bugün korktuğumuz oldu. Bilinmeyen niye. Birinci müdahaleler yapıldı. Birinci helikopter geldi. Kaymakamlığımız, belediyemiz, halkımız daha fazla büyümeden söndürmeye çalışıyoruz. Her türlü risk var. Süratli müdahale gerekiyor. Şu kademede tahliyeden kelam etmiyoruz. Yardım talebimiz var. Valilik ve büyükşehirle irtibat sürüyor” dedi.

Heybeliada’da yangına Kartal, Maltepe, Büyükada İtfaiyelerimiz 36 işçi ve 10 araçla, Orman Genel Müdürlüğü 1 helikopter ve 2 arazöz ile müdahelede bulunuyor, 2 helikopter ve 1 uçak yangın bölgesine seyir halinde. Destek gruplar süratle yangın bölgesine sevk ediliyor.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) August 21, 2021

Heybeliada’da çıkan yangına bölgedeki tüm itfaiye gruplarımız tarafınca müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli biçimde yangını büyümeden denetim altına almaya çalışıyoruz. Gelişmeleri paylaşacağız.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) August 21, 2021

İstanbul Valiliği: Soruşturma başlatıldı

İstanbul Valiliği’nden Heybeliada’da çıkan orman yangınına ait açıklama yapıldı. Açıklamada, “Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere nazaran; bugün saat 13.15’te Adalar İlçemiz Heybeli ada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Kelam konusu bölgeye hızla güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme takımları sevk edilmiştir. Takımlarımızca; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir. Balıkesir ve Bursa’dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya’dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır” denildi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Heybeliada’daki orman yangını denetim altına alındı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Heybeliada’da çıkan orman yangınının denetim altına alındığını toplumsal medya hesabından deklare etti. Yerlikaya’nın paylaşımında, “Heybeliada’daki yangın 14.55 prestijiyle denetim altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Heybeliada halkına ve yangın söndürme gruplarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun” tabirleri yer aldı.

#Heybeliada’daki yangın 14.55 prestijiyle denetim altına alınmıştır.

Soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Heybeliada halkına ve yangın söndürme takımlarımıza teşekkür ediyorum. #İstanbul’umuza geçmiş olsun. pic.twitter.com/w0N13NrWuy

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 21, 2021