Hekimhan’da sağanak yağış tesirli oldu

Vitra

New member
Hekimhan’da sağanak yağış tesirli oldu Malatya’nın Hekimhan ilçesinde tesirli olan sağanak niçiniyle dere taştı, kimi konutları su bastı. İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş ile Belediye Lideri Turan Karadağ, su taşkını niçiniyle meskenleri ziyan bakılırsan vatandaşları ziyaret etti.

Öztaş, vatandaşların uğradığı zararın devletin imkanları ile en kısa müddette telafi edileceğini belirterek, “Ben sel ötürüsıyla mağdur olan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bu felaketten daha büyüğünü göstermesin. Yetkililer en kısa müddette burada olacak. Vatandaşlar istedikleri vakit gelip sorunlarını iletebilirler. “ diye konuştu.

Selden ziyan nazarann vatandaşların mağdur edilmeyecek

Selden etkilenen konutlarda de inceleme yapan ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Karadağ, “Belediye olarak selin çabucak akabinde tüm imkanlarımızla alana indik. Can ve mal kaybının olmaması en büyük mutluluğumuz. Selden ziyan goren vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek.” sözlerini kullandı.

Konutlar oturulamaz durumda

Güvenç Mahalle Muhtarı Feyzullah Çelebi ise yaklaşık yarım saat süren yağışın akabinde konutları su bastığını aktararak “52 yaşındayım bu biçimde bir yağış görmedim. Mahallemizin ortasında geçen Kurbağa Deresi taştı ve meskenlere doldu. Meskenler oturulamaz durumda. Kaymakamımız ve belediye liderimiz bu sıkıntı günümüzde yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. “ dedi.

Öte yandan sel sularından yavrularını sırtına alarak müdafaaya çalışan tavuk ise dikkati çekti.