Hayvansever emekli polise baltalı atak

Vitra

New member
Hayvansever emekli polise baltalı atak Olay, 7 Ocak’ta Kepez ilçesi Kütükçü Mahallesi 2985 Sokak’ta meydana geldi. Savlara nazaran Antalya Ay Yıldız Hayvan Hakları Muhafaza Derneği üyesi Melih Akçelik, köpeklere bakmak için geldiği adreste, daha evvel buranın sahibi olan lakin kamulaştırmanın akabinde kendisine öteki bir adreste arsa tahsis edilen Kazım T.’nin kulübeyi baltayla yıkmaya çalıştığını gördü.

Eşiyle birlikte kulübenin bir kısmını yıkan Kazım T.’ye pürüz olmak isteyen Faruk Çavuş, taarruza uğradı. Kazım T.’nin evvel eşi elindeki kol kesimi ile Çavuş’un başına vurdu. Acı ile başını eğen Faruk Çavuş’a bu defa Kazım T., elindeki baltayla vurdu. Başından yaralanan Faruk Çavuş bayılırken, çifti engellemeye çalışan yanındaki Melih Akçelik de darbedildi. Olayı nazarannlerin haber vermesi üzerine belirtilen adrese polis ve ambulans takımları sevk edildi.

‘Melih olmasa tahminen hayatıyordum’

Özel bir hastaneye kaldırılan Faruk Çavuş, burada iki gün ağır bakımda kaldıktan daha sonra kendi isteği üzerine taburcu olup, bakmakta olduğu köpeklerin gereksinimlerini gidermeye gitti. Üzerindeki kanlı kıyafetlerle DHA’ya konuşan Faruk Çavuş, Melih Akçelik yardımıyla vefattan döndüğünü belirterek, “O an yanımda arkadaşım Melih olmasa, tahminen şu an hayatıyor olacaktım” dedi. Olayın meydana geldiği yerin 2B yeri olduğunu aktaran Faruk Çavuş, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Belediye burada kamulaştırma yapmış ve bu yerin yerine vatandaşa öbür bir yer verilmiş. O bölgede felçli ve ameliyatlı 6 köpek vardı. Onlara buradaki kulübede bakıyordum. Hayvanlara bakmaya gittiğimde eski mesken sahibi geldi. Lakin orası Ulusal Emlak’a kaldığı için niye yıkım yaptığını söylemiş oldum. Elinde balta vardı. Yanında eşi buluyordu. Kulübeye vurup kırıyordu. Yaşananları cep telefonumla görüntülerkilk evvel karısı elinde sopa ile vurdu. Ben eğilince balta ile başıma vurdular. 2 gün ağır bakımda kaldım. Şikayetçi oldum”

‘Onların sevabı yardımıyla hayattayım’

Kulübeye koyduğu paranın olay daha sonrası kaybolduğunu da söyleyen Çavuş, “vakadan 2 saat evvel 7 bin 550 dolar paramı oraya süreksiz olarak bırakmıştım. aslına bakarsan kilitliydi. O da kayıp. Beni darbedenlerin aldığını düşünüyorum. Haklarında cürüm duyurusunda bulunacağım. Artık de hastaniçin giyinip geldim. Bu sabah kendimi toparladım. Yüzlerce köpek farklı yerlerde. Felçli köpekler var. Onların bakımı için hastaniçin çıktım. 30 yıllık emekli polisim. Bu yola başkoyduk. Bunlar Allah’ın sevgili kulları. Seversin sevmezsin bilmiyorum ancak dediğim üzere bunlar Allah’ın sessiz sahipsiz kulları. Birilerinin bunlara sahip çıkması lazım. Tahminen de onların sevabı yardımıyla hayattayım”

Faruk Çavuş, başına balta ile vuran Kazım T.’nin tutuklanmayıp, mesken mahpusu ile cezalandırıldığını söylemiş oldu.