Hatayspor – Beşiktaş maçı daha sonrası kural ihlali tartışması! ‘VAR kusur yaptı’

Sarr

Active member
Harika Lig’in 11. haftasonda Beşiktaş Hatayspor’a 1-0 mağlup olurken Fenerbahçe Konya deplasmanından 2-1’lik hezimetle döndü. Uğraşın akabinde tartışmalı konumları Deniz Çoban yayıncı kuruluş ekranında kıymetlendirdi.

MEHMET TOPAL GOL ATTI ANCAK…

Beşiktaş, 73. dakikada Mehmet Topal oyuna girer girmez topukla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Hakem Cüneyt Çakır evvel golü verdi. Çakır, VAR hakemi Tugay Kaan Numanoğlu’nun ihtarının akabinde konumu izlemeye gitti.

VAR’DAN DÖNDÜ

Cüneyt Çakır, VAR’dan durumu izledikten daha sonra golü iptal etti. Cüneyt Çakır, Montero’nun kaleci Münir’in görüş açısını kapattığı sebebi öne sürülerek ofsayta hükmetti. Maçın akabinde eski Hakem Deniz Çoban tartışmalı durumu canlı yayında yorumladı.

‘VAR; AÇIK, BARİZ, NET İHLALLERDE DEVREYE GİRER’

”VAR sistemi var, bu gol verildi. VAR devreye girdi, gol geri alındı. Bize denildi ki; VAR; açık, bariz, net ihlallerde devreye girer. VAR, en yanlışsız sonucu aramaz, skandal yanılgıyı arar. VAR, her insanın kabul ettiği ihlallerde devreye girerek tartışmaların önüne geçer, tartışmaları bitirir. Bu durumda yardımcı hakem golü verdi, Cüneyt hoca yardımcısına uydu golü verdi. VAR izledi, karar verdiler ve alanda skandal bir kusur yapıldı. ondan sonrasında Cüneyt hoca kenara davet edildi. Ben süreyi tuttum, 6-7 defa 2 farklı açıdan konumu izledi. Dünyanın birinci 5 hakemi içinde gösteriliyor… İzledi, izledi, izledi karar veremedi ofsayt mı, değil mi? Dedi ki yardımcısına; ”Gel biraz da sen bak. Karar veremedim.” dedi. Bahattin Duran da geldi, o da izledi. Dediler ki ofsayt. 1 dakika 10 saniye sürdü. dakika 10 saniye izleniyor, sayısız kere ekrana geliyor, daha sonra kanaat getiriyorlar bu durum ofsayt.” (Görüntü: beIN Sports)

‘VAR YANILGI ETMİŞTİR’

”bu biçimde ben de diyorum ki: Asla açık, bariz, net bir ihlal değil. Sana nazaran, bana nazaran bir durum. Sizin fikrinin ofsayttır, benim fikrim ofsayt değildir. Bu VAR’ın konusu değildir. VAR, bu duruma müdahale ederek kusur etmiştir. Bu konumlar her seminerde en hayli üzerinde durulan mevzular. Kalecinin görüş alanını kapatıyor mu? Oyuncunun yapmış olduğu aksiyon kalecinin yapacağı hamleyi etkiliyor mu?” (Görüntü: beIN Sports)

‘KALECİYİ YANILTACAK BİR HAREKET DEĞİL’

”Burada bizi ilgilendiren husus, 4. unsur. Montero’nun bir hareketi var mı? Var. Top geçerken topun önünden ayağını çekiyor. Kaleci şunu düşünebilir mi: Ayağını çekmeseydi de topa dokunsaydı sanki ne tarafa giderdi? Ben Montero’nun hareketinin kaleciyi yanıltacak bir hareket olduğunu düşünmüyorum.” (Görüntü: beIN Sports)

‘GOL VERİLMESİ DAHA GERÇEK OLURDU’

Durumun gol verilmesinin daha yanlışsız olduğunu düşünüyorum. ”Hayır, ofsayt.” diyenlere de sonuna kadar hürmet duyuyorum. Burada yanlış olan 2 şey de var. 1: VAR, bu duruma karışmamalıydı. Zira açık ve bariz bir ihlal değil. 2: Her ne kadar protokol müsaade etse de yardımcı hakeminizi çağırarak onunla bir ortak karara girmeyeceksiniz. sonucunızı kendiniz vereceksiniz.”

‘TOPUN ELE GELECEĞİNDEN HABERİ YOK’

”Bu durumun ofsayt olduğunu düşünüyorum. Devamında Hataysporlu oyuncular penaltı bekledi. Rosier, topun ayağıyla dokunduktan daha sonra eline geleceğinden bence haberi yok. Beklenmedik bir biçimde eliyle buluşuyor top. Ofsayt olmasaydı da konumun penaltı olmadığını düşünüyorum.” (Görüntü: beIN Sports)

‘KLASİK BİR FAUL’

”Alex Teixeira evvel topuk basıyor, daha sonra ayağının ucu geliyor. Klasik bir faul. Sarı kart olmaz, ikinci sarı kart hiç olmaz.” (Görüntü: beIN Sports)

‘ERSİN’İN AYAĞININ ÜZERİNE BASMIYOR’

”Burada bir faul olduğunu düşünmüyorum. Gol sonucunın hakikat olduğunun düşünüyorum. Beyazlı oyuncu ayağını bilhassa gdolayıp Ersin’in ayağının üzerine basmıyor, bir kaza oluyor.” Manzara: beIN Sports

‘OYUNCU YERE SAĞLAM BASAMIYOR’

”Bu konumu iki taraftan da değerledirebiliriz. Valencia’nın sağ ayağıyla geçiş yaparken oyuncunun sol ayağına teması var. Oyuncu yere sağlam basamıyor. Sağ eliyle istikrarını bozuyor, tıpkı vakitte üstten, omuzunun olduğu yerden, geriden güç kullanarak itiyor. Bence net bir faul.” (Görüntü: beIN Sports)

‘AFFEDİLİR DEĞİL, NET SARI KART’

Pelkas’ın gayesinde top var. Ayağını topa savuruyor. Kazara Konyasporlu oyuncunun ayağına geliyor derseniz dikkatsiz dersiniz. Çok sert savuruyor. Bu kadar savurmasına gerek yok. Fırat Aydınus oyunu devam ettirme niyetinde. Akabinde Gustavo’nun bir müdahalesi var. Faul ve Gustavo’ya sarı kart çıksa daha gerçek olurdu. Bu durum daha sonrası düdüğü çalıyor. Bunu değil bundan öncekindeki ihlali kıymetlendirdi. Gustavo’nunki affedilir değil. Net sarı kart.”(Görüntü: beIN Sports)

‘PENALTI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

”Burada bir ihlal var ise durum ceza alanı içerisinde. Penaltı olması gerekir. Pelkas, dikkatsiz davranıyor da denilebilir. Olağan bir ikili uğraşta istikrarını kaybedip oyuncuyla birlikte düşüyor da denilebilir. Fikrim; oyunun devamından yana. Penaltı olmadığını düşünüyorum. Aksini argüman edenlere hürmet duyarım.” (Görüntü: beIN Sports)

‘UCUNDAN AZICIK BASARSA KART GÖSTERMEYİN’

”Ayağa basmalarla ilgili kural çıktığında niyet şuydu: Ayak kemikleri fazlaca hassastır. Kanla beslenmezler, alınan darbede hayli rahat kırılırlar. Oyuncular uzun mühlet alanlardan uzak kalabilir. O yüzden krampon vidalarıyla yapılan basmaları yasaklıyoruz. Bu kural bu yüzden geldi. Akabinde birtakım grupların güzeline gitmedi. Çok eksiliyoruz üzere yorumlar yapmaya başladılar. En son MHK dedi ki; Ucundan azıcık basarsa kart göstermeyin. Burada ucundan azıcık basmış giden MHK’nın tabiriyle… Oyuncu oturduğu yerden kalkamadı, sakatlandı ve Fenerbahçe maçı 10 kişi tamamladı. O basma sakatlığı doğurdu. Topuğuyla basıyor, şiddet de var. Skubic’e sarı kart gösterse daha yanlışsız olurdu.” (Görüntü: beIN Sports)

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM