Haßelmann triezt cdu-mann ile spahn hazırlık ve kendisi bir cevap verir

Smug

Active member
Hakim seçim çöküşünden sonra CDU politikacı Christoph Ploß parti meslektaşlarını “Markus Lanz” da korumaya çalıştı. Yeşil Parlamento Grup Lideri Britta Haßelmann, Jens Spahn'a karşı Undertered'i durdurdu ve onu liderlik etmekle suçladı.

“Markus Lanz” da CDU politikacı Christoph Ploß, Çarşamba akşamı neden Jens Spahn'ın “anayasal hakimin seçimini iptal ettiğini” “doğru” bulduğunu açıkladı.

Ploß parti meslektaşlarını savunmaya çalışırken, Yeşiller politikacı Britta Haßelmann gözle görülür bir şekilde tahriş oldu. Şunu açıkladı: “Hâkimin federal Anayasa Mahkemesi seçimi gibi önemli bir sorunun o kadar diletle hazırlandığını hayal ettiğimde, fraksiyonunuz Pazartesi -Cuma günü orada tökezliyor, o zaman bu Jens Spahn'ın açık bir yönetim başarısızlığı!”

REKLAMCILIK
Haßelmann Spahn Liderlik Başarısızlığı

Haßelmann öfkeyle, Frauke Brosius-Gersdorf'un şimdi saf bir “SPD adayı” hakkında konuştuğunu şaşırttı: “Gerçekten böyle bir hikaye oluşturarak sizi kendi liderlik başarısızlığınızdan uzaklaştırdığınızı gerçekten anlayamıyorum.”

Jens Spahn ile ilgili olarak, Christoph Ploß'dan fraksiyonunda böyle önemli bir süreci nasıl “güvence altına aldığını” bilmek istedi. Onun izlenimi şimdi: “Hiç değil!” Markus Lanz ve Christoph Ploß bir cevap bulamadılar.

REKLAMCILIK

CDU Man: “Ama bu da demokrasi”

Beş ila altı hafta önce Jens Spahn ofisinde geçirdi ve orada Hakim Seçimler – Gizli Konuşma hakkında konuştuk. Ortak bir teklif olduğu açıktı. Ve sonra Cuma günü orada oturuyorum ve sonra CDU'nun o kadar uzak olmadığı ve aynı zamanda SPD'nin bir önerisi olduğu izlenimi verildi. ”

CDU adamı “ama bu da demokrasi” ile, Britta Haßelmann deriden uzaklaşmaya devam etti ve şöyle dedi: “Grup lideri olarak, önerdiğiniz insanlara karşı bir sorumluluğunuz var!”