Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı

Vitra

New member
Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı Ulusal Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Savunma Üniversitesi’nin harp okulu mülakatlarında, Hava Harp Okulu’nda 4, Kara Harp Okulu’nda 5 kişi yer alıyordu. Mülakatlarda, 4 sivile karşı da bir subay bulunuyordu.

Mülakatlarda, SADAT grubunun yer aldığı gündeme gelmişti. Odatv’den Caner Taşpınar’ın haberine nazaran; harp okulu mülakatlarında SADAT’çılar artık yer almıyor.

Adnan Tanrıverdi ODATV’nin sorusuna cevap verdi

SADAT’çıların mülakatlarda yer verilmemesini SADAT kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi kıymetlendirdi.

Adnan Tanrıverdi yaptığı açıklamada, Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı bakılırsavinden ayrılmasından daha sonra SADAT’çıların mülakatlardan alındığı tarafındaki argümanlara “Tezvirat” karşılığını verdi.

Tanrıverdi, SADAT’ın mülakatlarla ilgili olmadığını belirtip “Milli Savunma Bakanlığı’nın iradesi arasındadir” diye konuştu.

“Harp okulunda 3 yıl misyon yaptım”

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (ASSAM) Lider Yarcımsı ve SADAT kurucusu Gürcan Onat da Odatv’nin sorularına karşılık verdi.

Öncelikle SADAT grubunda olmadığını belirten Gürcan Onat, “SADAT takımıyla alakam yok. SADAT kurulurken ben de cüzi bir ölçü pay verdim” dedi.

Harp Okulu mülakatlarında vazife aldığını açıklayan Onat şunları anlattı:

“Mülakatlar 2020 yılının sonun kadardı. 15 Temmuz kalkışmasından daha sonra emekli subaylar çağırıldı. Bu uygulama 2020 yılına kadardı, üç yıl vazife yaptım. 2021’de eskiye dönüş yapıldı. Ulusal Savunma Bakanlığı kendi bünyesinden oluşturduğu grupla mülakatları yapıyor.”

Külliye’deydi geri döndü

SADAT, gündemdeki yerini korurken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Adnan Tanrıverdi, 2016 yılından 2020 yılına kadar Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Güvenlik ve Dış Siyaset Şura üyesi vazifesinde bulunmuştu. Bu mühlet zarfında, SADAT’tan istifa eden Tanrıverdi, bir daha eski vazifesine döndü.