Haluk Levent, yangın mağduru Manavgatlıları ziyaret etti

Vitra

New member
Haluk Levent, yangın mağduru Manavgatlıları ziyaret etti Türkiye’nin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen Manavgat yangını, 28 Temmuz’da öğlen saatlerinde çıktı. Kısa müddette geniş alana yayılan yangın, 220 saat daha sonra, 10’uncu günde söndürüldü. 8 kişinin hayatını yitirdiği yangında, 75 bin hektar ormanlık alan ve tarım toprağıyla 2 binin üzerinde mesken ve iş yeri de yanıp kullanılamaz hale geldi.

Yangından etkilenen 45 mahallede 2 bin 500 afetzedeye psikososyal dayanak verildi, 160 aileye konteyner kuruldu. Çalışmalarda, bin 352’si ağır olmak üzere, 2 bin 164 binanın hasar gördüğü tespit edildi.

Yangının çıkmasıyla Türkiye’nin her yerinden Manavgat’a yardım yağdı. Vatandaşlar, içme suyundan hayvan yemine kadar bir hayli malzemeyi Manavgat’ta yangından etkilenen bölgelere gönderdi. Rock müzik müzikçisi Haluk Levent de kurduğu Ahbap Derneği yöneticileriyle bir arada Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Belediye Lideri Şükrü Sözen ve yangından ziyan bakılırsan afetzedeleri ziyaret etti.

Beyaz eşyalar Ahbap Derneği’nden

Ziyarette yangının etkilediği bölge hakkında Kaymakam Yiğit’ten bilgi alan Haluk Levent, yangından ziyan gorenlere yardım yapmak istediklerini belirtti.

Haluk Levent, bölgede konteynerlerde kalanların hayatını bir daha kurduğunu söyleyerek, “Kaymakam Beyefendi ile yaptığımız toplantıda bilhassa beyaz eşya konusunda büyük bir muhtaçlık olduğu ortaya çıktı. Ahbap Derneği olarak yangında ziyan bakılırsan vatandaşlara beyaz eşya temini konusunu biz üstlendik. Önümüzdeki günlerde bu mevzuyu tahlile kavuşturacağız” dedi.

Haluk Levent ve birlikteindekiler Manavgat Belediye Lideri Şükrü Sözen’e de ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Yangının birinci gününden itibaren hassaslık göstererek Manavgat’a dayanak olan Haluk Levent, Manavgat Belediyesi’nin yardım kampanyalarına Ahbap Derneği olarak katkı verdiklerini ve ilerleyen süreçte Lider Şükrü Sözen ile afetzedeler için ne gerekiyorsa yapmak istediklerini lisana getirdi.

Ziyaretin akabinde, Manavgat Belediye Lideri Şükrü Sözen, Haluk Levent ve Ahbap Derneği üyeleri, Belenobası Mahallesi Sığırcılar mevkisine giderek, ‘Bir kümes bir hayat’ projesi çalışmalarını yürüten gönüllüleri ziyaret etti.

İstekli çalışan mimarlara sürpriz ziyaret

‘Ahbaplar hassaslık gösterdi’

Manavgat Belediye Lideri Şükrü Sözen, Haluk Levent ve Ahbap Derneği’nin, yardım kampanyalarına hassaslıkla katkı sağladığını söyleyerek, “Tüm halkımızın gönlünü fetheden sanatçı dostumuz Haluk Levent ve derneği, Manavgat Belediye’mizin yardım kampanyalarında büyük bir özveriyle çalışma gerçekleştirdi. Haluk Levent, Manavgat’ımızın en sıkıntı günlerinde bizleri yalnız bırakmayarak güç verdi. Kendilerine ve bedelli Ahbap Derneği idaresine ziyaretlerinden ve dayanaklarından dolayı teşekkür ediyorum “ dedi.