Güney Kore'deki sendika federasyonu, Yoon istifa edene kadar genel grev çağrısında bulundu

Smug

Active member
1,2 milyon üyeli KFTU Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Yoon'un “kendi gücünün sona erdiğini” ilan ettiğini söyledi. Başkanı “mantıksız ve anti-demokratik bir önlemle” suçladı.

Ana muhalefet partisi de devlet başkanının istifasını istemişti. Demokrat Parti'den Park Chan Dae Çarşamba günü “İstifa etmeli” dedi.

Sürpriz sıkıyönetim ilanından birkaç saat sonra Yoon daha önce parlamento oylamasının ardından tedbiri geri çekeceğini açıklamıştı. Yoon Çarşamba günü (yerel saat) televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, “Ulusal Meclis az önce olağanüstü halin kaldırılması yönünde çağrıda bulundu ve sıkıyönetim kapsamındaki operasyonlar için konuşlandırılan orduyu geri çektik” dedi.

Sıkıyönetim ilanından önce, Yoon'un PP partisi ile en büyük muhalefetteki Demokrat Parti (DP) arasındaki bütçe anlaşmazlığı yaşandı. Hareket uluslararası alanda endişeye neden oldu.

Yoon'un dönüşünün ardından Beyaz Saray, ABD'nin Güney Kore cumhurbaşkanının rotasını değiştirmesi ve parlamentonun oyununa saygı duyması nedeniyle “rahatladığını” söyledi.