Gültekin Uysal’dan kritik seçim açıklaması: Tek aday olarak girilmeli

Vitra

New member
Gültekin Uysal’dan kritik seçim açıklaması: Tek aday olarak girilmeli HalkTv’de Önderler Özel Söyleşisi programına katılan Demokrat Genel Lideri Gültekin Uysal, seçimlere tek aday olarak girilmesi gerektiğine inandığını deklare etti.

Bu akşamki programda Suat Toktaş’ın konuğu olan Gültekin Uysal seçimlerde aday mısınız sorusuna “Ben seçimlere tek aday ile girilmesi gerektiğine inanıyorum. Muhalefetin bir aday konusunda anlaşabileceğine inanıyorum” dedi.

“Türkiye’nin iktisatta, hukukta küme düştüğü bir devir yaşıyoruz. Vatandaşımız bunun bedelini sofrasında, ödüyor. Biz durduğumuz yerde duruyoruz. Biz ahbap çavuş alakaları üzerinden hareket etmeyiz. İktidar kelam bittikçe daha fazla dini ulusal hassasiyetle hamaset yapacaktır. Lakin Türkiye’yi daha fazla içeriye kapatamazsınız” diyen Gültekin Uysal’ın açıklamalarına şu biçimde devam etti.

Türkiye’nin muhatap olduğu anti demokratik tavır bizi CHP ile ortak bedellerde buluşturmuştur. Bu açıdan bakınca CHP’nin de Demokrat Parti’nin de cumhuriyetin ortak bedellerinde buluştuğunu görüyoruz. Biz dün üzerinden bir rekabet değil gelecek üzerinden bir paydaşlık ön görüyoruz.

“MHP ve AKP’nin oy oranı %35’i geçemez”

İktidarın HDP üzerinden muhalefeti kriminalize etme uğraşı ortasında olduğunu açıklayan Uysal “Ben bunların epeyce karşılık bulduğu kanaatinden değilim. MHP ve AKP’nin oy oranı %35’i geçemez. hiç bir toplumsal ve iktisadi süreci iktidar yönetemiyor. İktidarın dar alanda bir maksadı var o da varlığını sürdürmek. Ana gövdeyi tutmakta iktidarın zorlandığı bir gerçek” dedi.

“Bahçeli iktidarın ruhunu teşkil etmekle birlikte siyasal sorumluluk almıyor”

Bugün siyasi arenanın en uygun oyunculardan birisinin MHP Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu belirten Gültekin Uysal “Sayın Bahçeli iktidarın ruhunu teşkil etmekle birlikte siyasal sorumluluk almıyor. Bahçeli’nin AKP’nin ayarlarını bozduğunu düşünüyorum. Türkiye bir uçurumun kenarındadır. Artık sorunları yönetemeyen bir iktidar erki var. Demokrasimizin ayaklarının işlemediği ortada. Bu durum bir baskı yaratmakta. MHP bu baskıya daha fazla dayanamayıp bırakabilir” dedi.

Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir tasayı toplumla paylaşmaz

“AKP ben iktidarım diyerek bir dehşet iklimi yaratmaya çalışıyor. İktidarın ortasında siyaset dışı kimi aktörler var. Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast savlarını da bu türlü yorumluyorum” diyen
Demokrat Genel Lideri Gültekin Uysal, Sayın “Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir tasayı toplumla paylaşmaz. Çok dikkatli olmakta yarar var. Sayın Erdoğan küme toplantısında imgeleri yayınlayarak adeta amaç gösterdi” dedi.

Demokrat Genel Lideri Gültekin Uysal açıklamalarına şu biçimde devam etti:

AK Parti takımlarının hukuk ortasında milletimizle bir helalleşmesi gerekir. Biz ellerini kollarını sallayarak gitsin demiyoruz. Bugün Türkiye kara para aklama niçiniyle gri listeye alınmıştır. Bugün Türkiye bir takım tarafınca rehin alınmıştır. Türkiye’nin milyonlarca dolar kaybının hesabı sorulmalıdır. Burada bu haksız zenginleşenler kimlerse bunun hesabını vermeli. Yassı Ada’da yapılanlar bir yağmadır. Türkiye’nin tarihi yağmalandı, tabiatı yağmalandı. Bir taraftan Türkiye’yi yağma sisteminde yönetenler başka taraftan yatay yapılaşmadan bahsediyor. Yassı Ada bir otele dönüştürülmüştür. İnanç ve fikir olarak Menderes’e yakın olsaydılar bu adaya bu biçimde zulüm yapmazlardı.