Galatasaraylı Morutan’ın golünde ofsayt tartışması! Deniz Çoban deklare etti

Sarr

Active member
TARTIŞMALI KONUMLARI KIYMETLENDİRDİ

Harika Lig’in 11. haftasında Galatasaray, Gaziantep FK’yı 2-0 yenerek tepe yarışına bir daha tutundu. Fanatik Gazetesi müellifi ve eski hakem Deniz Çoban, bu müsabakanın tartışmalı konumlarını beIN Sports ekranlarında yorumladı.

‘NET BİR SARI KART’

”Yaşar Kemal Uğurlu yere, topa, ayaklara bakıyor. Açısını düzgün ayarlayıp geride kalsa konumu gorebilirdi. Net bir sarı kart.” (Görüntü: beIN Sports)

‘TAMAMEN BİR KAZA’

”Gaziantep FKlı oyuncu için şanssız bir dakika. Oyuncu düşerken kazayla ayağı, oyuncuya ziyan verecek biçimde, oyuncuyu tahminen de oyun dışı bırakacak biçimde, sıhhatini tehlikeye sokabilecek biçimde yüzüne geliyor fakat Galatasaraylı oyuncunun ayağını sakınma talihi yok. Büsbütün bir kaza. Geçmiş olsun dileyelim. Ben bu konumun yalnızca bir kaza olduğunu düşünüyorum. Hakemin faul sonucunı eleştirebiliriz. Burada oyunu devam ettirecekti, daha sonradan fikrini değiştirdi. Bu ayak darbesine yapacak hiç bir şey yok.” (Görüntü: beIN Sports)

‘PENALTI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’

”Penaltı olduğunu düşünmüyorum. Beyazlı oyuncu hayli erken davranıp ortaya girince bu kontak gerçekleşiyor. Topa ayağını sallamasın diye önüne khalbukiydı bu biçimde faulden kelam edebilirdik.” (Görüntü: beIN Sports)

‘POZİSYONLARIN ORTAK NOKTALARI VAR’

”Bu durum olduğu andan itibaren dünkü Hatayspor-Beşiktaş maçındaki durumu yan yana koyarak bir maçta gol iptal edildi, bir maçta gol verildi diye yorumlar var. Temel prensipte durumların ortak noktaları var. Birebir kuralın ortasında kaleciyi yani rakibi etkilemeyle ilgili kısım…” (Görüntü: beIN Sports)

‘1. HUSUSA BAKIYORUZ’

”Evet, o iki durum birebir lakin orada 4 tane husus var. Konum aynısının içine girmiyor. Bu durum, rakibin görüş açısını açıkça kapatarak rakibinin oynamasını yahut oynayabilmesini engellerse hususuna giriyor. Hatayspor-Beşiktaş maçındaki konum, rakip oyuncunun topla oynama marifetini açıkça etkileyen bariz bir hareket yaparsa hususuydu. Orada kaleye gitmekte olan topun önünde bulunan oyuncunun bir aksiyonu vardı. Bu aksiyonun kaleciyi etkileyip etkilemediğini konuşuyorduk. Galatasaray’ın golünde 1. unsura bakıyoruz. Görüş açışını etkiliyor mu? Görüş açışında kullanılan kriterlerden birincisi top, etkileyecek oyuncu ve etkilenecek oyuncu birebir çizgi üzerinde mi?”

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM