Galatasaray’da isyan! ‘Çöp yapıp gönderilen Falcao…’

Sarr

Active member
FALCAO RÜZGARI

İspanya’ya gittikten daha sonra yedi maçın altısında forma giyen Radamel Falcao, dört gole imza attı. Atletico Madrid periyodundaki kadar klas gollere imza atan 35 yaşındaki santrfor, bir daha döndüğü La Liga’da ikinci baharını yaşamaya başladı. Attığı golle hem galibiyeti getirdi tıpkı vakitte Barcelona Teknik Yöneticisi Koeman’ın nazaranvine son verilmesine niye oldu.

TARAFTAR SİTEM ETTİ

Falcao’nun tavan yapan performansı, Galatasaray’a gönül verenleri toplumsal medyada paylaşımlar yapmaya itti. Sarı-kırmızılı taraftar, “Bizde niçin bu biçimde oynamadın?” tipindeki yorumlarıyla, yıldız golcünün bu performansı, gruplarında sergilememiş olmasından duydukları hayal kırıklığını dışa vurdu.

“BAŞKA GRUPTA YILDIZLAŞIYORLAR”

Milliyet muharriri Osman Şenher bugünkü köşesinde Galatasaray’da beklenen performansı sergileyemeyip gönderildikleri gruplarda yükselişe geçen Galatasaraylı futbolcuları mercek altına aldı. Şenher, “Sarı-kırmızılı kulüpten ayrılıp öbür kadrolara gittikleri vakit bir daha yıldızlaşıyorlar” dedi.

“ÇÖP YAPIP GÖNDERİLEN FALCAO BARCELONA’YI YIKTI”

Galatasaray uygun transferler yapıyor ancak bu futbolcular maalesef aşikâr bir vakit daha sonra çöp oluyor. Lakin sarı-kırmızılı kulüpten ayrılıp öbür kadrolara gittikleri vakit bir daha yıldızlaşıyorlar. Bunun niçini ne bilemiyorum, çözemiyorum da… Evvelki akşam çöp yapıp gönderilen Falcao, attığı golle Barcelona üzere bir devi yıktı.

“EMRE KILINÇ’A ÇOK ÜZÜLÜYORUM”

Emre Akbaba… Sakatlıktan daha sonra bir türlü dikiş tutturamadı Galatasaray’da… Dönem başında Alanyaspor’a kiralandı. Artık bakıyorum özellikle Fenerbahçe maçında onu dikkatle takip ettim, kadrosunun en değerli yıldızı olmuş. Yunus Akgün’ü de izleyin Adana Demirspor’da neler yapıyor?Dönüp yine Galatasaray’a baktığımızda Emre Kılınç’a epey üzülüyorum. Bu çocuk sol çizgide oynuyor. Sivas’ta iken Fenerbahçe maçında Kadıköy’de inanın tek başına ekibini galibiyete götürmüştü. Trabzonspor-Galatasaray maçında ise sarı-kırmızılı forma ile iki gol attı. O günden beri alanda yok. Ayrıyeten asıl başarılı olduğu yerde bir tek müsabakaya çıkmadı.

“BABEL GİTTİĞİ GRUPTA YILDIZ OLUR”

Hocanın kenardan oyuna aldığı birinci tercihi Babel oluyor. Ben de kendi kendime soruyorum. Galatasaray’ın geleceği 34 yaşındaki Babel mi, yoksa ulusal ekibe kadar yükselen Emre mi? Kesinlikle o da devre içinde gönderilir, gittiği grubun da yıldızı olur.Morutan… Bana bakılırsa Galatasaray’daki en büyük yıldız adayı… Forvet ardı oynadığı vakit hayli uygun final pasları veriyor. Kaleye şut çekiyor, rakip defansa yanılgılar yaptırıyor. Bunun da tek niçini, tekniğinin eksiksiz olması…

“MORUTAN MUHAKKAK ORADA OYNAMAMALIYDI”

Beşiktaş maçında sağ açıkta oynadı. Karşısında Umut Meraş üzere epeyce çabuk bir bek vardı. Morutan’ın o beki takip etmesi lazımdı. 70 metrelik kulvarda iki defa bunu yaptı, üçüncüde Umut hızıyla Morutan’ı geçti, ortasıyla Larin’e gol attırdı. Katiyen Morutan orada oynamamalıydı. Oynadığı vakit da kadrosuna hiç bir katkı veremez. Şayet sağ açıkta devam ederse o da kaybolur sarfiyat.

“ALPASLAN YEDEK KULÜBESİNDE OTURUYOR”

Taylan ve Berkan birebir tip futbolcular… Rakibin baskısı karşısında özellikle Taylan dağılıyor ve yanılgı yapıyor. Fatih Terim aksayan bölgelere kesinlikle kadro ortasından bir alternatif bulurdu. Alpaslan 2, 4 ile 6 numara oynayabiliyor. Lakin maalesef yedek kulübesinde oturuyor. Bilemiyorum… Fatih hocanın elindeki kadroyu bir sefer daha gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

YASAK, İHALEYE DAMGA VURUR

Yayıncı kuruluş 500 milyon dolara maçları naklen ekranlara getirmesi gerekirken o fiyatı yarı yarıya düşürdü. Abone sayısının artmadığından şikâyet etti, “Zarar ediyorum” dedi. Ayrıyeten ligimizin kalitesini mazeret etti. Artık yeni ihale yapılacak. Yayıncı kuruluş adayı olanların daha fazla para vereceğini mi düşünüyorsunuz? bu biçimde düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

YABANCI OLAYI BÜSBÜTÜN YANLIŞ

Bugün Avrupa maçlarına ekiplerimizin birden fazla 10 yabancıyla çıkıyor. Pekala yerli yeterliler var da hocalar oynatmıyor mu? Yabancı olayı büsbütün yanlış bir fikir. Yabancılar, yerli isimlerin önünü kesmiyor. Tersine, yerli futbolcuların rekabet etmesini sağlıyor. Yeterli yerliler aslına bakarsan forma bahtı buluyor. Alandaki yabancı kontenjanı seneye bir azalacak. Bana göre yanlış. Bırakın uygun yabancılar gelsin. Sneijder üzere, Drogba üzere, Talisca üzere, Aboubakar üzere, Alex üzere futbolcular bütün dünyanın gözünü Türkiye’ye çevirir, ligimizin çıtasını yükseltir.bu biçimdece yayıncı kuruluşlar da daha hayli para ödeyerek maçları ekranlara getirir. Ancak şu durumda kulüplerin başı fazlaca ağrıyacak. Yüksek paralar bulamayacaklar.

MHK’DA ISLAHAT OLMALI

Yusuf Namoğlu, Zekeriya Alp ve Serdar Tatlı… Bu eski Merkez Hakem Şurası liderlerinin dürüstlüğünden hiç bir kuşkum yok. Pekala başarılı olabildiler mi? Hayır… Hepsi bu vazifesi bırakıp gitti.Şimdi yeni MHK Lideri belirtildi. Ne değişecek? Tartışmalar bitecek mi? Özellikle VAR hakemleri adaletli, yanlışsız karar verebilecek mi? Katiyetle veremeyecekler. Liderin değil, oradaki sistemin değişmesi lazım. Orta hakem bir yere kadar yanılgı yapabilir. Lakin evvela değerli durumlarda VAR’ın başındaki grubun yanılgı yapma talihi yok.

YANGINA KÖRÜKLE GİDİYORLAR

Beşiktaş-Sporting Lizbon maçını izledik. O maçta VAR takımı sistemin nasıl kullanılması gerektiğini bize gösterdiler. Artık MHK Lideri Ferhat Gündoğdu’nun gelişiyle birlikte eleştirilen Ali Şansalan, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık, Atilla Karaoğlan üzere hakemler yanlışsız mı maç yönetecekler? Hakikaten hakem yanılgıları niçiniyle futbolumuz badire yaşıyor.Yöneticilerimiz de yangına körükle gidiyorlar. TFF Lideri Nihat Özdemir’in, “Kazanan kadronun sesi çıkmıyor. Yenilen kadro hakemin üzerine çullanıyor” lafına ben de katılıyorum. Sonuna kadar haklı. Ancak özellikle VAR hakemleri de tartışmalar olmaması için ellerine vicdanlarına koyup daha dikkatli karar vermeleri gerekir.

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM