Galatasaray’da Domenec Torrent’ten öğrencilerine derbi mesajı! İdareden prim muştusu

Sarr

Active member
NEVZAT DİNDAR

Galatasaray’da idare konseyi ve Teknik Yönetici Domenec Torrent’ten futbolculara derbi uyarısı geldi. Kulüpler içinde yaşanan erteleme krizinin akabinde çıkılacak Beşiktaş maçına büyük ehemmiyet veren sarı-kırmızılılar, futbolculardan Barcelona ile perşembe akşamı oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 16 çeşidi rövanş karşılaşmasını unutmalarını isteyip, yalnızca Beşiktaş’a motive olmaları talimatını verdi.

Barcelona maçının akabinde oyuncularla daima olarak yapılan toplantılarda, “Hepimiz için Avrupa Ligi öncelik ancak daha öncesinde de Beşiktaş ile oynayacağız. Ligde rastgele bir gayemiz kalmayabilir. Lakin bu tablo Beşiktaş maçını önemsemeyeceğimiz manasına gelmez. Bu yüzden Barcelona rövanşını unutup, büsbütün derbiye odaklanmalıyız. Taraftarımız bu galibiyete epey değer veriyor. Büyük bir taraftar dayanağı altında coşku ile oynamalıyız. Derbide alınacak hoş bir sonuç Barcelona maçı öncesi de bizi daha da havaya sokar” sözlerinin kullanıldığı belirlendi.

Galatasaray’da Lider Burak Elmas ve yöneticiler de Beşiktaş maçı için özel prim verme sonucu aldı. Sarı-kırmızılı idarenin derbinin kazanılması durumunda oyunculara toplam 1 milyon lira prim dağıtılmasının kararlaştırıldığı aktarıldı.

İstanbul’a gelip kampa girmediler

Cim-Bom, Beşiktaş derbisinin son hazırlığını dün öğlen saatlerinde İzmir’de gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılı kadro, Altay Alsancak Stadı’ndaki taktik yüklü idmandan daha sonra akşam İstanbul’a döndü. Teknik Yönetici Domenec Torrent, Barcelona maçından daha sonra direkt İzmir’e gitmeleri ve burada iki gün konaklamaları niçiniyle oyuncularını derbi için kampa almadı. Sarı-kırmızılı futbolcular ve teknik heyet derbi için bugün öğlen saatlerinde Florya’da bir ortaya gelecek.

niye İzmir’e gidildi?

Galatasaray kafilesinin Barcelona maçından daha sonra İstanbul’a gelmek yerine direkt olarak İzmir’e gitmesinin sebebi belirli oldu.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nin İstanbul’da tesirli olan kar yağışından olumsuz etkileneceği ve bu durumun da idmanları riske sokacağı için bu biçimde bir karar alındığı açıklandı. İzmir’de birinci gün Göztepe Kulübü tesislerinde ikinci gün ise Altay Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda epeyce yeterli koşullarda idman yapan sarı-kırmızılılar bu biçimdece derbiye en güzel biçimde hazırlanma talihi elde etti.

‘Kocadağ ile görüştüm’

Galatasaray Sportif A.Ş. İdare Heyeti Üyesi Nihat Kırmızı, erteleme taleplerini cuma günü Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ’a ilettiklerini deklare etti. Kırmızı, “Başkanımız Burak Elmas, TFF yetkilileriyle temasta bulunurken, ben de Emre Kocadağ ile görüştüm. Kocadağ’ı kar yağışının şiddetini artırmaya başladığı cuma günü öğlen saatlerinde arayarak, yaşadığımız soruna aktardım, anlayış beklediğimizi ilettim. Kocadağ, 1 saat daha sonra ertelemeye sıcak bakmadıklarını söylemiştir. Gelinen noktada Beşiktaş’ın yapmış olduğu “Bizlere hiç bir biçimde talep gelmemiştir” açıklaması katiyetle gerçeği yansıtmamaktadır” sözlerini kullandı.

Galatasaray’ın Genç Yıldızı: Kerem Aktürkoğlu