Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin akabinde Halil Umut Meler’e eleştiri! ‘Kontrolü kaybetti’

Sarr

Active member
HALİL UMUT MELER’E TENKİT

Galatasaray, Spor Toto Harika Lig’in 13’üncü haftasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Maçın son anlarında 10 kişi kalan Fenerbahçe, rakibini deplasmanda 2-1 mağlup etti. Uğraşın akabinde Tivibu Spor yorumcuları Tümer Metin ve Ümit Davala müsabakaya dair görüşlerini paylaştı. Müsabakanın hakemi Halil Umut Meler’e dair çarpıcı tabirler kullanıldı.

‘DERBİYE YAKIŞIR BİR MAÇ OLDU’

Tümer Metin, Tivibu Spor’da Galatasaray – Fenerbahçe maçının değerlendirmesini yaptı. İşte Tümer Metin’in yorumları: “Seyircinin bu iş için şayet olmazsa olmaz olduğunu gördüğümüz bir futbol şöleni izledik. Derbiler bu duyguyu yitirmişti. Beşiktaş kaybetti, Trabzonspor sonraki gün oynayacak. Bunlar da eklenince derbiye yakışır bir maç oldu.”

‘İKİNCİ KARTIN NASIL ÇIKTIĞINA DAİR İMAJ GELMEDİ’

“Fenerbahçe 12 hafta boyunca ortasından geçtiği durumdan hocası üzerinden tenkitler almış bir kadro görüntüsündeydi. Hocaya üst akıl fısıldadı denebilir, öbür şeyler de denmiş olabilir. Halil Umut Meler’in tansiyonunu ayarlamakta birinci yarıda düzgün maç yönettiğini söylemiş olduk. Hocaya çıkan ikinci sarı kartın nasıl çıktığına dair bir imaj gelmedi. İtirazdan mı atıldı? Orada kesildi.”

‘SON 15 DAKİKADA DENETİMİ KAYBETTİ’

“Yorumun sana bakılırsasi bana nazaransi, hakem dünyasında bile bu var. Diagne durumu bana nazaran faul. Berisha temastan sebep düşüyor. Serdar Dursun’un eline değen topta da VAR isterdi. Bana kalırsa futbolda bu kadar temas olacak diye bir şey yok. Topa sahip olmaya giden oyuncuya şarj yaparsan faul olur. Oyunun son 15 dakikasında Halil Umut Meler’in denetimi kaybettiğini söyleyebilirim. 75’e kadar yeterli idare hakimi olduğu maçı gerginlikten sebep denetimi kaybettiğini söyleyebilirim.”

‘ÇOK RAHAT POZİSYONLARDI’

“Oyunu konumlar üzerinden kıymetlendirecek olursak Galatasaray’ın epey net yüzde 100, 4 tane durumu olduğunu söylemeliyiz. Gerçekten epey rahat durumlardı. Fenerbahçe’nin bu biçimde yüzde 100 konumu yok fakat oyunu Galatasaray aldı mı, onu söyleyemem. İkinci yarı Galatasaray baskısı bekledim, Fenerbahçe’nin ikinci yarıda irade koyduğunu söyleyelim. Oyun 12 haftadır izlemediğim kadar yeterliydi Fenerbahçe ismine.”

‘BU MAÇ HAKEM ÜZERİNDEN OKUNMAZ’

“Bu maç yalnızca hakem üzerinden okunmaz. Burak beyin söylemiş olduği zihniyetle maça çıktıysa hakem dörtlüsü, Van Aanhotl çıkarıyor Kim ayağının ucuyla dokunuyor. Kerem’in 2 tane konumu var. 1 tane daha var durum net diyebileceğimiz. Çok net durumlar yakaladı Galatasaray.”

‘G.SARAY KONUMLARI BUNDAN daha sonra BULDU’

“Fenerbahçe 4’lüyle başladı 12 hafta daha sonra birinci kez. daha sonra olmayacak dediği hoca ve 3’lüye döndü, hatta 5’liye döndü. Galatasaray durumları da bundan daha sonra buldu. Ben olsam 4-6-0’a dönerdim. Pelkas’ı da içeri atardım. Yorulanları çıkar fakat sisteme dokunma. 3 tane kalende konum verdin.”

‘BUNLARI BİLMEK BİZİM HADDİMİZE DEĞİL’

“Hocaya telkin gitti mi, oyuncular mı hocaya gitti bunları bilmek bizim haddimize değil. Ben bildiğimi söyleyeyim, bu oyuncular 3’lü oynayamaz. 1 santrafor Valencia olsa aslına bakarsan apayrı bişey oynardı Fenerbahçe.”

‘PANİK YAŞADI’

Ümit Davala, Tivibu Spor’da Galatasaray – Fenerbahçe derbisi daha sonrası yorumlarda bulundu. İşte Ümit Davala’nın yorumları: “Fenerbahçe son 4 maçta 9 gol yiyen bir ekipti. ötürüsıyla Galatasaray’da bu maçta epey konuma girdi. 70’e kadar Halil Umut Meler yeterli yönetim etti diyelim lakin 70’ten daha sonra panik yaşadı.”

‘AYAKLA ATAK YAPSAYDI İPTAL OLURDU’

“Diagne’nin attığı golde evvel iki ayağı sabitken, Berisha ayağına takılıp düşerken son anda Diagne ellerini koyuyor. İtmeyle düşmüyor Berisha. Hakemin 5 metre önündeydi, fazlaca yakındı aslına bakarsan. Orada görmesi lazımdı, golü verdi, VAR’a gidip iptal etti. Ayakla atak yapsaydı iptal olurdu.”

‘GOLLER İKRAM EDİLDİ’

“birliktelik kimseye yaramazdı. Galatasaray kazanmayı daha fazlaca istedi. Fenerbahçe için birliktelik durumunda da kendilerini tebrik edeceklerdi. Galatasaray tarafında farklı bir durum var. Güzel çoğaldılar, uygun uğraş ettiler. Hiç olmayacak biçimde goller yedi Galatasaray. Crespo’nun vurduğu, Mesut’un golü ikram edilen durumlar oldu daima.”

‘KIM OLMASAYDI, BURAK LİDER TELEVİZYONA ÇIKMAZDI’

“Kim Min Jae olmasaydı Fenerbahçe’de Burak Lider da televizyona çıkmazdı. Çok kritik müdehale o. İki tarafı da denetim ederek müdehalesi fevkaladeydi. üzde 100 gol konumuna girip golü atamamak hocaya yazmaz bu. Kıymetlendirecek olan oyuncu sonuçta. Tecrübesizlik mi, becerisizlik mi hangi kelimeyi bilemiyorum ancak Galatasaray’da bu kadar konuma giren oyuncular değerlendirmesi gerekiyor.”

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM