Filenin Efeleri Avrupa Şampiyonası’nda potansiyeline güveniyor

Sarr

Active member
Polonya, Çekya, Finlandiya ve Estonya’nın mesken sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda gayret edecek “Filenin Efeleri”, C Kümesi’nde yer alacak. Ulusal ekip, Finlandiya’nın Tampere kentinde oynanacak karşılaşmalarda konut sahibi ülkenin yanı sıra Rusya, Hollanda, İspanya ve Kuzey Makedonya ile karşılaşacak. Ay-yıldızlı kadro, birinci maçında yarın Rusya ile kozlarını paylaşacak.

Ulusal voleybolcular Yiğit Gülmezoğlu, Oğulcan Yatgın, Vahit Emre Savaş ve Mert Matic, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Uygun bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Yiğit Gülmezoğlu, “Dört hazırlık maçı oynadık. Sonlara gerçek performans grafiğimiz yükseldi. Genç oyuncuların verdiği katkıyla epeyce dinamik bir grubuz. Avrupa Şampiyonası’na hazırız. Keyif alarak elimizden gelenin en uygununu yapacağımıza inanıyorum.” sözlerini kullandı.

C Kümesi’nde karşılaşacakları grupları pahalandıran 25 yaşındaki smaçör, “Avrupa Şampiyonası’nda sıradan kadro yok. hiç bir rakibi küçümsemememiz gerekiyor. Birebir biçimde hiç bir rakibi de gözümüzde büyütmemeliyiz. Kağıt üzerinde en kuvvetli rakip Rusya. Her maçın ortada olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Genç oyunculardan şurası ve umut veren bir nesle sahip olduklarını vurgulayan Yiğit, “Beklentimiz, yapabileceğimizin en üstünün ne olacağını nazaranbilmek. Erkek voleybolunda çabucak hemen potansiyelini gerçekleştirebilen bir nesille karşılaşmadık. Biz de o potansiyelin ne olduğunu göstermek istiyoruz. Bu da evvel kümeden uygun bir dereceyle çıkmak ve akabinde gidebileceğimiz en üst düzeye kadar gitmek olacak.” formunda görüş belirtti.

Oğulcan: “Potansiyelimizin farkındayız”

Ulusal voleybolcu Oğulcan Yatgın, uygun bir hazırlık devri geçirdiklerini belirterek, birinci maksatlarının çeyrek finale yükselmek olduğunu kaydetti.

Turnuvayı adım adım düşündüklerini aktaran 24 yaşındaki pasör, “Geçtiğimiz seniçin beri herkes bunun hayalini kuruyor. Herkes kendi gücünün şuuruna varmaya başladı. Erkek voleyboluna paha katabilmek için burada hoş işler yapmak istiyoruz. Potansiyelimizin farkındayız. Hazırlık maçları da hoş geçti. Umarım turnuvayı başarılı bir biçimde bitiririz.” değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonada birinci maçı kümenin en kuvvetli kadrosu Rusya ile oynayacaklarını söz eden Oğulcan, şu görüşleri paylaştı:

“Diğer 4 ekibin üstünde olduğumuzu düşünüyorum. Kümesi 2. bitirip, çapraz eşleşmede hoş bir rakip bekleyeceğiz. Avrupa şampiyonalarında maalesef şu ana kadar elle tutulur bir başarımız olmadı. Herkes bu neslin ne kadar güçlü olduğunu farkında. İlerleyen vakit içinderda fazlaca başarılı işler yapabileceğimizin farkındayız. Alışılmış her şey bir anda olmaz, bu bir müddetç sorunu. Maç maç düşünerek evvela birinci 8’e kalmayı hedefliyoruz. ondan sonrasında ise bir madalyayla bitirmek en büyük isteğimiz.”

Vahit Emre: “En yeterli sonuçla dönmeye çalışacağız”

Ulusal oyuncu Vahit Emre Savaş, güzel oyunculardan konseyi bir gruba sahip olduklarını ve şampiyonada sıkı çalışmalarının karşılığını alacaklarına inandığını belirtti.

Tertibe güzel hazırlandıklarını kaydeden 26 yaşındaki orta oyuncusu, “Hazırlık maçlarını kazandık. Elimizden gelenin fazlasını yaparak terimizin son damlasına kadar uğraş edeceğiz. Benim için hiç bir ekip fark etmiyor. Biz gidip orada gücümüzü alana yansıtacağız. Güzel olacağını düşünüyorum. Çok genç bir grubuz. Beklentimiz şampiyonluk. Güzel bir biçimde ve en düzgün sonuçla dönmeye çalışacağız.” sözlerini kullandı.

Mert Matic: “Bu kadro artık madalya gorebilir”

Ulusal voleybolcu Mert Matic, Avrupa Şampiyonası’na güzel hazırlandıklarını ve derece elde etmek istediklerini aktardı.

Verimli bir kamp süreci geçirdiklerinin altını çizen 26 yaşındaki orta oyuncusu, “Takımın performansını güzel görüyorum. Avrupa Şampiyonası’nda derece yapmak istiyoruz. Çeyrek finali görmek istiyoruz. En güç rakip Rusya. Başka maçlar daha kolay olacak. Beklentimiz kümeden 2. olarak çıkmak ve Ukrayna ile eşleşip çeyrek finale yükselmek. Bu ekip epey şey yapabilir. Bu kadro artık madalya bakılırsabilir.” değerlendirmesinde bulundu.