Fenerbahçe Safiport’ta maksat Euroleague şampiyonluğu

Sarr

Active member
Geçtiğimiz dönemi ligde 34 maçta 34 galibiyet alarak namağlup şampiyon tamamlayan ve Bayanlar Euroleague’de 3’üncü olma başarısı gösteren Fenerbahçe Safiport, yeni dönemi Euroleague’de Galatasaray’a karşı aldığı 89-69’luk derbi galibiyetiyle açtı. Sarı-lacivertli kadroda forma giyen Alina Iagupova, Manolya Kurtulmuş ve Elizabeth Williams, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptıkları açıklamada bu sezonki gayelerinin namağlup lig şampiyonu ve Euroleague’de kupayı kaldırmak olduğunu söylemiş oldu.

ALINA IAGUPOVA: DAHA UYGUNUNU YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Üst üste iki dönem Bayanlar Euroleague’de olağan dönemin en kıymetli oyuncusu seçilen Alina Iagupova, yeni dönem hazırlıklarının eksik oyuncular bulunmasına karşın düzgün geçtiğini ve bu dönem taraftarlarını memnun etmek için çalışacaklarını söylemiş oldu. Geçtiğimiz dönem ligde gelen namağlup şampiyonluğu kıymetlendiren Iagupova, “Geçtiğimiz dönem gruba devre içinde katıldığım için nasıl geliştiğini söyleyemem. Biz bu hususlara takılan bir ekip değiliz. Alana çıktığımızda kazanmak için çaba ediyoruz. Bunlar ufak istatistik ayrıntılar. bir daha de biz daha düzgününü yapmak için çalışacağız” diye konuştu.

Euroleague’de şampiyonluk amaçlarını bu dönem gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Ukraynalı oyuncu, “Bence her vakit bir talihimiz var. Fakat bu dönem büyük bir bahtımız olduğunu söyleyebilirim. Bizim de bu talihi kıymetlendirmemiz gerekiyor, buna inanıyoruz” sözlerini kullandı.

Iagupova, “3’üncü defa Euroleague’de olağan dönemin en bedelli oyuncusu seçilebilir misin?” sorusuna ise “Benim için hiç değerli değil. Kıymetli olan kadronun kazanması. Almışım, almamışım ya da öbür oyuncu olmuş. benim için değerli değil” yanıtını verdi.

MANOLYA KURTULMUŞ: AMAÇ EUROLEAGUE ŞAMPİYONLUĞU
Sarı-lacivertli gruba yaz transfer periyodunda katılan Manolya Kurtulmuş ise gruba katıldığı için heyecan olduğunu vurgularken kamp sürecinin de epey güzel geçtiğini söylemiş oldu. Hazırlık periyodunda kimi yabancı oyuncularından eksik çalıştıklarını söyleyen Kurtulmuş, “Şu andan bile sinyallerin güzel olduğunu düşünüyorum. Öteki kadro arkadaşlarımız ortamıza katıldığında epeyce daha düzgün işler yapacağız. Maksat Euroleague şampiyonluğu. Çalışmalarımız da bu istikamette devam ediyor” formunda konuştu.

Geçtiğimiz dönem ligdeki namağlup şampiyonluğu bu dönem yenidenlayacaklarına inandığını söyleyen genç oyuncu, “Geçtiğimiz dönem, lig daha rekabetsiz durumdaydı. Fenerbahçe, maçlarını hayli farklı kazanıyordu lakin bu sene güya biraz daha farklı olacak üzere. Birkaç kadro da daha fazla yatırım yapmaya başladı. Umarım fazlaca daha rekabetli geçer ancak ben bir daha birebir biçimde olacağını düşünüyorum” dedi.

“UMARIM AYAĞIM UĞURLU GELİR”
Fenerbahçe ile Euroleague şampiyonluğu yaşamayı fazlaca istediğini lisana getiren Kurtulmuş, “Umarım ayağım uğurlu gelir. O durumu hissetmek istiyorum. Şu an bile dediğim üzere sinyaller fazlaca güzel. Büsbütün odak noktamız kupa olduğu için bence bu sene o sene, diyebiliriz” tabirlerini kullandı.

ELIZABETH WILLIAMS: EUROLEAGUE ŞAMPİYONLUĞU İÇİN BÜYÜK BİR BAHTIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
2019-2020 döneminde Fenerbahçe forması giyen ve bu yaz yinedan ekibe katılan ABD’li oyuncu Elizabeth Williams, sarı-lacivertli gruba döndüğü için hayli düzgün hissettiğini ve tertibi hayli sevdiğini söylemiş oldu.

“Çok düzgün bir güç ve atmosfer var. Oyuncuların bu tertibe kattığı mentalite de müspet. Ben de bu gücümü kadroya katmak istiyorum” diyen Wiliiams, Herbalife Nutrition Bayanlar Basketbol Üstün Ligi’nin geçtiğimiz yıla nazaran daha rekabetçi olacağını düşündüğünü vurgulayarak, “Bizim gayemiz her maçı kazanmak. Ligin rekabetçi bir lig olduğunu düşünüyorum. Galatasaray her vakit rakibimiz. Çukurova’nın yeterli bir takım kurduğunu söyleyebiliriz. Çankaya da tehlikeli ve güzel basketbol oynayan bir takım” diye konuştu.

Williams, hedefledikleri Euroleague şampiyonluğu için ise, “Hedefimiz, Euroleague’de en ileriye gidebilmek. Büyük bir bahtımız olduğunu düşünüyorum. Ben şahsi olarak da Final-Four’a koronavirüs testim müspet çıktığı için katılamamıştım. Benim de şahsi maksadım Final-Four’a gitmek” açıklamasında bulundu.