Faruk Acar AKP’den niye ayrıldığını anlattı: İBB seçimlerinde ikinci seçime gidilince ayrılma sonucu verdim

Vitra

New member
Faruk Acar AKP’den niye ayrıldığını anlattı: İBB seçimlerinde ikinci seçime gidilince ayrılma sonucu verdim YETERLİ Parti’nin, 4. kuruluş yıl dönümünde ‘Ömer’in Yolu’ sloganı ile başlatmış olduğu irtibat kampanyası mimarı Andy-Ar araştırma şirketinin kurucusu Faruk Acar, Halk TV ekranlarına konuk oldu. Gündeme dair değerlendirmeler yapan Acar, daha evvel Abdullah Gül‘ün ve Recep Tayyip Erdoğan‘ın seçim stratejilerini belirlemede de bakılırsav almıştı. Uzun yıllar bir ortada çalıştıktan daha sonra AKP’den ayrılarak YETERLİ Parti Parti ile anlaşan Acar ayrılık sürecini şu sözlerle anlattı;

“zatenız benim AK Parti’den ayrılışım 2019 lokal seçimlerine dayanıyor. Lokal seçimlerden daha sonrasında kurumsal olarak stratejilerin ortasında olduğu tüm yapılarımı AK Parti’yle son düzlükte sonlandırdım. ‘Hamlelerde bir farklılık ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsındaki hareketlerde aldığı aksiyonlarda bir farklılık görüyor musunuz?’ derseniz 2019’daki gördüğüm farklılıklardan dolayı ayrıldığımı söyleyebilirim. O günlerden bu günlerde öngördüğüm süreçler yaşıyoruz. ötürüsıyla bu bir tercih. Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı kararlar en nihayetinde kendini bağlayan kararlar olarak karşılık buluyor. ötürüsıyla siyasi olarak kurduğu bir streteji var. Bu strateji üzerinde devam ediyor. Lakin bu kadar radikal inişler çıkışlar dramatik düşüşler yaşanacak atılımları AK Parti daima yapar mıydı? Hayır. Daha stabili muhafazayı, istikrarı sürdürülebilir kılmayı önemseyen bir parti olduğunu söyleyebilirim.

“Çarklar birebir dönmüyor”

Bugün biraz daha krizi ortamında kriz tuşuna basma üzere bir hal görüyorum ben. Bu beni şaşırtıyor mu? Geçmişteki AK Parti işleyişine nazaran, hayli büyük bir makinadan bahsedebiliriz. Bugün o makinanın çarklarının birebir biçimde dönmediğini söyleyebilirim.”

İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri ikinci seçime gidince ayrılma sonucu aldım

halktv.com.tr Genel Yayın Direktörü Hakan Çelenk
‘in “Yerel seçim ortamında ne oldu da ayrıldınız ve bugünleri öngördünüz?” sorusunu yönelttiği Faruk Acar İstanbul Büyük Kent Belediye seçimlerinde ikinci seçime gidilme sonucu daha sonrası ayrılma sonucu verdiğini belirtti.