Esnaftan hırsızlığa esnaf yardımı

Vitra

New member
Esnaftan hırsızlığa esnaf yardımı Antalya’nın Serik ilçesinde hırsızlık şüphelisi, nakliye kamyonetiyle geldiği, 2’nci el eşya satılan iş yerinin önünden 2 çamaşır makinesini çaldı. Kuşkulu, makineleri yardım istediği komşu esnafın da dayanağıyla araca yükledi.

Olay, 29 Ocak’ta, Merkez Mahallesi 2139’uncu Sokak’taki 2’nci el mobilya ve eşya satışı yapılan dükkanda meydana geldi. Sahibi Sezai Ateş’in olmadığı sırada iş yerine gelen hırsızlık şüphelisi, dükkanın haricindeki 2 çamaşır makinesinin taşınması için kamyonet şoförüyle anlaştı. Şoför ise rahatsız olduğu için yardımcı olamayacağını söylemiş oldu. Bunun üzerine kuşkulu, komşu esnaftan yardım istedi. Talebi geri çevirmeyen esnaf, hırsızlık olduğunu bilmeden eşyaları kamyonete yükledi. Hırsızlık şüphelisi de kamyonetle olay yerinden uzaklaştı.

bir süre daha sonra dükkana geldiğinde çamaşır makinelerinin yerinde olmadığını fark eden Sezai Ateş, “Ben bununla birlikte mobilyacıyım. Cumartesi günü mobilya montajı için gittiğim sırada hırsızlık olayı gerçekleşmiş. Hırsız bir kamyonetle geliyor. Gözüne 2 çamaşır makinesini kestiriyor. Komşumdan taşıması için yardım istiyor. Esnaf arkadaşım hırsızı benim elemanım zannettiği için yardım ediyor. Makineleri araca yüklüyorlar. Ben sonrasındasında polise şikayetçi oldum. Bu kişinin yakalanmasını istiyorum” dedi.

Polis, hırsızlık şüphelisinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı.