Eski MHP’li Yahnici partiden niye ihraç ediliyor?

Vitra

New member
Eski MHP’li Yahnici partiden niye ihraç ediliyor? Eski MHP Genel Lider Yardımcısı Şevket Bülend Yahnici‘nin, Alparslan Türkeş Vakfı’nın Türkeş’i anma aktifliğine saldırısı ve daha sonrasında Halk TV yayınına bağlanarak, “Grubun önünde bulunan birisi ‘MHP geldi’ diyerek, fırsat ve boşluk bulduğu birinci anda arkadaşlarımıza çullandı” açıklamasını yaptığı nedeni öne sürülerek Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ihracı istenmişti. İhracı istenen Yahnici, bunun üzerine MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’ye hitaben açık bir mektup kaleme aldı.

Yahnici mektubunda, “Gelenler MHP’den geldiklerini söylemediler, ya da kimseye çullanmadılar mı demem gerekiyordu” diye sordu. beraberinde birkaç ay evvel de meskeninin önünde taarruza uğradığını da açıklayan Yahnici mektubunda, tebligat yazısında Türkçe yanlışlarına da dikkat çekerek, “İmza yerinde doğum yılının 1989 olduğunu öğrendiğim bir çocuğun imzası/ismi var. Baro sicil kaydı 27770 imiş. Benden doğumu 40 sene daha sonra olan bir delikanlıya savunma vermem isteniyor” tabirini kullandı.

Bu gelişmelerin akabinde bir daha Halk TV ekranlarında yayınlanan Sevimli Payzın’la Kelamım Var programına bağlanan eski MHP Genel Lider Yardımcısı Şevket Bülend Yahnici niye ihraç edilmek istendiğini anlattı.

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun “Sizi partiden ihraç etmek isteyenler de MHP’li, atak hadisesine karışanlar da MHP’li hatta disiplinde tabirinizi alacak kişi bile MHP’li. Tüm bunları yapanlar nasıl bir MHP istiyor?” sorusunu yönelttiği Yahnici şunları söylemiş oldu;

“Halk TV’ye bağlandığım için ihraç yazısı geldi”

“Benim ihracımı isteyen bir yazı geldi. Yazıda diyor ki, ‘Halk TV’ye çıktınız. Halk TV’de beşerler MHP’den geliyor ve birinci gördükleri arkadaşımıza çullandılar dediniz.’

Artık bu biçimde bir münasebetle savunmam istendi. Sizinle yaptığımız ve benim ihracıma sebep diye gösterdikleri bu toplantıda bütün salonda olanları seyrettik. Yani ben parti tüzüğüne uygun davranışta bulunabilmek ismine arkadaşlar MHP’den geldiklerini söylemediler ya da hiçbir arkadaşımızın üstüne de çullanmadılar demek durumunda mıydım? bu biçimde parti tüzüğüne uygun mu davranmış olacaktım?”