Eski CHP’li belediye liderine 6 yıl mahpus istemi

Vitra

New member
Eski CHP’li belediye liderine 6 yıl mahpus istemi Didim’e bağlı Akbük beldesinin son belediye lideri Mehmet Erçin Sandalcı’nın arabası ile Tolgay Tiryaki’nin kullandığı araç 20 Eylül 2021 her günü çarpıştı. Kazada ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 4 çocuk babası Tolga Tiryaki, Didim Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

‘Konteynırlar görüşümü engelledi’

Kazaya ait yürütülen soruşturma ise Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlandı. İddianamede eski belediye liderinin dur ihtarına uymadığı ve Tiryaki’nin aracına yol vermediği kaydedildi. Tiryaki’nin tali kusurlu bulunduğu soruşturmada Sandalcı asli kusurlu bulundu. Sandalcı’nın savcılık sözünde ise, “Ben marina kavşağı yaklaşırken kavşağı denetim ettim. Orada bulunan Kızılay konteyneri benim görüşümü engelledi. Vefat eden şahıs gelirken aracımın sağ ön tarafına çarptı. Aracın gelişini nazaranmedim; konteyner pürüz oldu. Ölen şahıs aracın ön camında fırlamış ve aracın altında kalmıştı” beyanı iddianamede yer aldı. İddianamede Sandalcı’nın “Taksirle mevte niçiniyet verme” cürmünden 2 yıldan 6 yıla kadar mahpusu istendi.

Tolga Tiryaki’nin ailesinin avukatı Merve Uçanok mevzuya ait yaptığı açıklamada, “Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda kuşkulu şahsın asli kusurlu olduğu tespit edildi. Artık yargılama kademesine gelindi. Hukuken en hakkaniyetli sonucun verilmesine yoğunlaşacağız” dedi.