Erken seçim olmaz. Pekala ne olur?

Vitra

New member
Erken seçim olmaz. Pekala ne olur? İktidarın, daha doğrusu Saray’ın, daha da doğrusu Erdoğan’ın izleyeceği yahut izleyeceği argüman edilen siyasetin Türkiye’yi erken seçime götüreceği yazılıp çiziliyor…

Ekranlarda konuşuluyor…

Destekleri nedir? Münasebetleri?

Diyorlar ki; iktidar emekliliğe takılanların meselesini çözmeye çalışıyor. En azından 50 yaş üstü emeklilere maaş bağlamayı planlıyor. Taban fiyata kallavi artırım yapmayı düşünüyor. Doğal memura da emeklilere de.

Bu seçim sinyaliymiş…

Başka!..

Elektriğe artırım yapmaması, konutlara doğalgazın kur niçiniyle artışını yansıtmamasının sebebi buymuş!..

Bakan deklare etti doğalgaz maliyetinin yüzde 26’sini faturaya yansıtıyorlarmış. Yüzde 74’ünü devlet karşılıyormuş.

Ceplerinden değil natürel. Vergilerimizden. Dolaylı olarak bir daha bizden.

Biroldukca kalemde KDV indirimine gidilecekmiş…

Biroldukca kalemde ÖTV kaldırılacakmış…

Doların rekor üstüne rekor kırmasına karşın akaryakıtta indirim yapılmasının sebebi buymuş!

Seçim alametleriymiş.

Saray erken seçime hazırlanıyormuş!

Soruyorum dolar ne olacak; dolar?

Diyorlar ki; ocak ayına kadar kuru hür bırakırlar, ucuz esere talep hayli olur. İhracat artar da artar. İthalat düşer cari açığı geçicide olsa kapatırlar,

Meydanlara çıkıp bunu satarlar.

Türkiye müspet ayrıldı, dünya yerinde sayarken Türkiye yüze 9/10 büyüdü derler. Maksadı tutturduk cari açığı sıfırladık derler.

Pekala dolar?

Binerler zirvesine. Üzerindeki köpüğü alırlar.

Yeni yılla bir arada hem faizi artırırlar, hem piyasaya dolar sürerler. Faiz artırmasalar bile piyasayı dolara boğmaları kâfi.

Damat Bakan Berat Albayrak’ın yöntemi!

Nedir 0?

Bas parayı tut kuru…

Önümüzdeki sürecin bu biçimde yaşanacağını düşünenler yahut tez edenler erken seçim hazırlığı diyorlar.

Tamam da erken seçim söylemiş olduğiniz ne vakit olur?

İlkbaharda; mayıs/haziran…

Sonbaharda; eylül /ekim…

Ben de diyorum ki olmaz!

Niçin mi?

Bu politikayı sonbahara kadar sürdüremezler. Güç meblağlarını tutamazlar, enflasyon dizginleyemezler. İşçiye/memura/emekliye verdikleri fiyat artışı erir sarfiyat. Bugünlere geri döneriz.

bu biçimde ilkbaharda yapar; haziranda örneğin.

bir daha güç. Yüzde 30, yüzde 35 artırım verseler bile hazirana kadar para pul olur. Bu enflasyona dayanmaz. Zira; kış ayları besin enflasyonu mevsim tesiriyle daha da artacak.

Pekala ne olur?

Şayet hükümet güç fiyatlarını tutar, doğalgaza elektriğe artırım yapmasa, benzin/motorin fiyatını ucuzlatırsa, piyasaya para basarsa, işçiye/memura/emekliye enflasyonun üzerinde artırım verirse, ocak ayında doların doruğuna binme atılımları yaparsa bilin ki seçime gidiyordur.

Lakin erken seçime değil!

Baskın seçime…

bu biçimdece, Millet İttifakı’nı Cumhurbaşkanı adayı çıkarma, partileri de milletvekili adayı belirleme süreciyle meşgul ederler.

Kampanya yapmaları meydanlara çıkma müddetleri kısıtlanır. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kendini tanıtma fırsatı bile bulamaz.

Bu sebeple diyorum ki Saray’ın başında seçim var ise bu erken seçim olmaz.

Baskın seçim olur.