Erkan Sözeri’den kırmızı kart reaksiyonu

Sarr

Active member
TFF 1. Lig takımlarından Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un teknik yöneticisi Erkan Sözeri, Manisa’yı deplasmanda 1-0 yendikleri maçın 32. dakikasında gördüğü kırmızı karta ait, “Ben hakeme yahut rakibe asla hakaret, küfür etmem. Bugüne kadar bu, yaşanmamış bir şey. Hakem direkt kırmızı kart vererek gönderdi beni. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.” dedi.

Erkan Sözeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin 4. haftasında Manisa ile deplasmanda karşılaştıkları maçta Mustafa Akbaş’ın başına aldığı darbe kararı yerde kaldığını anımsattı.

Konumun akabinde hakemden müsaade alarak alana girdiğini belirten Sözeri, “İlk başta alana girince hakem uyardı lakin ‘Ciddi bir sakatlık var.’ deyince ‘Tamam hocam girebilirsin.’ dedi. Müsaade alarak girdim alana. Manisalı futbolcu Erhan Kara koşarak geldi ve ‘Kalk ne vakit geçiriyorsun, hocam bunu alın dışarı.’ diye konuşunca ben de babacan biçimde konuştuğum için ‘Oğlum bak adam neredeyse ölüyor, durumu meçhul, terbiyesizlik yapma. Tıpkı şey sana da olsa oyunu durdururuz.’ dedim.” diye konuştu.

Bu konuşmanın akabinde maçın hakeminin kendisine kırmızı kart gösterdiğini söz eden Sözeri, şunları kaydetti: “Benim dediklerim yalnızca onlardı lakin direkt kırmızı kart göstererek beni oyundan attı. Ben hakeme yahut rakibe asla hakaret, küfür etmem. Bugüne kadar bu, yaşanmamış bir şey. Hakem direkt kırmızı kart vererek gönderdi beni. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Fiili bir hareketim bile yok. Türk futbolu, bu hakemlerin bu yorum ve davranışlarıyla bir adım ilerleyemez. Kamuoyunda da hoca hakaret, küfür etti diye oyundan atıldı diye bir algı oluştu lakin asla o denli bir şey yok.”

Sözeri, alanda yaşananların bunlardan ibaret olduğunu belirterek, kelamlarını şöyleki sürdürdü: “Olay bunlardan ibaret, ne eksik ne fazla. Futbolcuya dediğim, sen de tıpkı durumda olsan oyunu durdururuz manasında yani, beni niçin atıyorsun oyundan. Bunda küfür, hakaret yok yani rakibe müdahale yaptım diye değerlendirse en makus sarı kart verirsin kırmızı kart ne. Erzurumspor sahipsiz değildir. Çok büyük problemlerle bir ekip kurduk. Bu kadar sıradan olmamalı, lütfen hakemler dikkatli olsunlar. Bir hafta boyunca emek verdik, çalıştık fakat sen bu kadar kolay biçimde beni atıyorsun.”

Maçta yaşanan olaylara da değinen Sözeri, kelamlarını şu biçimde tamamladı: “Bir hakemin herkesi alanda tutması lazım ki tuttu, rakibin kırmızı kartını ve penaltılarımızı es geçti. Biz bunlardan da bahsetmiyoruz lakin her şeye karşın biz kazandık. Bir teknik adam oyundan bu kadar sıradan atılamaz. Bu yalnızca bir tavsiye, öğüt niteliğinde olan bir şeydi ‘Terbiyesizlik yapma’ demişim, bunu herkes birbirine söylüyor. Bunda ne var anlamadım.”