Erdoğan’a teşekkür etti: Öğrencilere ‘Ziya Öğretmen’ olarak seslendi

Vitra

New member
Erdoğan’a teşekkür etti: Öğrencilere ‘Ziya Öğretmen’ olarak seslendi Toplumsal medya hesabından açıklama yapan Selçuk, “Millî Eğitim Bakanlığı bakılırsavim bugün prestijiyle nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, bir arada misyon yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

bakılırsav yaptığım müddet boyunca birlikte epeyce değerli çalışmalara imza attığımız kıymetli çalışma arkadaşım Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e ve bakılırsave yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza muvaffakiyetler diliyorum.”
dedi.

Öte yandan Selçuk, istifa sebebine ait ayrıntı vermedi.

Instagram hesabından öğrencilere seslendi

Instagram hesabından da öğrencilere bir bildiri gönderen Ziya Selçuk, yazısında ‘Ziya öğretmen’ tabirini kullandı.

Selçuk şunları söylemiş oldu:

“Evlatlarım,

Ben bir öğretmenim. Öğretmen yeri gelir, ailenizden biri olur. Yeri gelir, dostunuz, sırdaşınız, yol dostunuz olur. Yeri gelir, rehber olur; yeri gelir, bakan olur. Gün gelir bu sıfatlar silinir, geriye bir daha “öğretmen” kalır.

Ben bugün öğretmenim. Hem sizin öğretmeniniz birebir vakitte sınıflarınızda, okullarınızda sizin geleceğiniz için çalışan bir milyon öğretmeninizin meslektaşıyım. Ne memnun ki ömrüm, okul koridorlarında sizin sesinizle geçti ve ömrüm pek bir daha bu sesi duyacağım. Bu yüzden bu, bir veda değil; bir “hoş geldin” mektubu benim için. Yanınıza bir daha beğenilen geldim.

İsterim ki ülkemize, hoş ahlaka, hoş Türkçemize, o gösterişli ve derin kültürümüze tutunarak dünyanın bütün hoşluk ve uygunluklarına uzanın, bilim ve bilgiyi derin bir nefes üzere içinize çekin. Bunu yaparken en büyük takviyesi bir daha kendinizden alacaksınız. Birbirinize yaslanın ve birbirinize olan hürmet, sevgi ve anlayışınızla bu memleketi, bir ülke ödevi şuuruyla omuzlayın.

Öğretmenleriniz… Çok değerliler. Onların bedelinin ölçülemeyeceğini ileride kesinlikle fark edeceksiniz fakat öğretmenlerinizle bağlarınızı bugünden bu biçimde kurun ve daima yanlarında olun. Benim için her biriniz kendi öğretmeninin gözlerinin ta içine bakıp şunu söylerse minnettar olurum: “Öğretmenim güzel ki varsın.”

İnanıyorum ki öğretmenleriniz yardımıyla eğitim seyahatinizde tüm yollarınız açılacak ve siz bu yolun ortasında geleceğe inançlı adımlarla yürüyeceksiniz. Yolunuza ışık tutacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Müsaadenizle, bana her daim hizamı gösteren hoş gözlerinizden öpüyor; kendileriyle tanıştığımdan beri yardım, anlayış ve takviyelerini esirgemeyen ailelerinize sevgilerimi sunuyorum. Dua, niyet ve gülümsemesiyle bana dayanak olan herkesi kalbimle selamlıyorum.

Ebediyen sevgiyle…

Ziya Öğretmen”