Erdoğan ile Arınç Beştepe’de görüştü: Dostça bir görüşmeydi

Vitra

New member
Erdoğan ile Arınç Beştepe’de görüştü: Dostça bir görüşmeydi Bir yıl evvel Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Şurası’ndan (YİK) istifa eden, bir müddetdir Erdoğan’la ortasının açık olduğu bilinen Arınç, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye ait BBC Türkçe’ye bilgi veren Arınç, Erdoğan’ın kendisini davet ettiğini, davet üzerine akşam saatlerinde bir ortaya geldiklerini ve 1,5 saate yakın görüştüklerini söylemiş oldu.

Saat 21.00’e yanlışsız Erdoğan’ın yanından ayrıldığını belirten Arınç, “Çok olumlu, dostça bir görüşmeydi” dedi.

‘Kırgınım ve üzgünüm’

Kasım 2020’de HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’nın uzun tutukluluk müddetlerini eleştirmesinin akabinde MHP önderi Devlet Bahçeli tarafınca amaç alınan Arınn, YİK’ten istifa etmiş ve kısa bir süre evvel de “Kırgınım ve üzgünüm” demişti.

Bülent Arınç Pazartesi günü BBC Türkçe’de yayımlanan röportajında, “Biz ağabey-kardeş münasebeti ortasındayız. Evet, eski samimi günler şu anda yok ancak bu bizim özündeki birlikteliğimizi değiştirmez. elbette bana karşı söylenmiş kelamlardan dolayı kendisinden bir helallik dilerim, beklerim” demişti.

‘Beni daha fazla zorlamasınlar’ açıklaması

Kendisine partide bakılırsav almak üzere bir teklif verilmesini beklemediğini söyleyen Arınç, AKP Genel Başkanlığı vazifesini de yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalefet etmemek üzere bir ‘içtihatta bulunduğunu’ belirtmiş, “Beni fazla zorlamasınlar” diyerek şunları söylemişti:

“Ben AK Parti’nin kurucusuyum, konutun sahibiyim. AK Parti’de benden daha kıdemli insan yok. AK Parti’de olacağım, cumhurbaşkanımızın yanında, etrafında olacağım. Ona karşı hiç bir vakit rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Zira içtihatlar vakit zaman değişebilir.”