Emekli Yarbay Korkut Eken’den Soylu’ya: Terör örgütlerini sevindirmiştir

Vitra

New member
Emekli Yarbay Korkut Eken’den Soylu’ya: Terör örgütlerini sevindirmiştir Emekli Yarbay Korkut Eken emekli olduktan daha sonra ismi organize hata örgütü önderi Sedat Peker’in açıklamalarıyla bir daha gündeme geldi.

Peker, Youtube görüntüleriyle birfazlaca savda bulunmuştu. Bu savlardan biri de Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın 1996 yılında katledilmesine ait Korkut Eken’i işaret etmişti.

Korkut Eken’in Adalı cinayeti için kendisinden yardım istediğini, bunun için kardeşi Atilla Peker’i nazaranvlendirdiğini belirten Peker, Atilla Peker savcılığa verdiği söz de, gazeteci Adalı’yı öldürmek için Korkut Eken’le Kıbrıs’a gittiklerini açıklamıştı.

Korkut Eken ise savlar karşısında Atilla Peker ile Kıbrıs’a gittiğini doğrularken, cinayette parmağı olduğu argümanının ise palavra olduğunu savunmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında Korkut Eken ile ilgili soru üzerine “Hiç sevmem. Karanlık bir tiptir” tabirlerini kullanmıştı.

‘Talihsiz bir açıklama’

Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit’in haberine nazaran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi için kullandığı sözler karşısında uzun müddettir sessizliğini koruyan Korkut Eken, dün yazılı bir açıklama yaparak İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarına reaksiyon gösterdi.

Korkut Eken’in açıklaması şöyleki:

“Devlete 35 yıl onuru ve erdemiyle hizmet etmiş, 3 madalya sahibi, Kıbrıs ve Güneydoğu gazisi emekli bir MİT/asker çalışanı olarak bu kelamlara yanıtım şu biçimdedir. Bizim PKK ile çabamız, İçişleri Bakanımız çabucak hemen 15 yaşındayken, 15 Ağustos 1984’te başladı. Bugünkü teknik imkanların olmadığı (gece görüş sistemleri, haberleşmedeki yenilikler, İHA-SİHA üzere hava takviyesi yokken göğüs göğüse çabayı kastediyorum) o günün kurallarını takdirlerinize bırakıyorum. Bizim literatürümüzde karanlık tip; uyuşturucu kaçakçıları, silah tacirleri, fuhuş çeteleri vesaire için kullanılan bir tabirdir. Devlete bu kadar yıl hizmet etmiş, terörle uğraşa yıllarını adamış bir vatansever olarak, bu kelamları ‘talihsiz bir açıklama’ olarak değerlendiriyorum.

‘yaşamımın hiç bir noktasında karanlık bir tip olmadım’

Geçmişi bilmeyen geleceğe istikamet veremez. yıllardır PKK ve DHKP-C’nin maksadı durumundayım. Bakanın bu açıklaması, yalnızca ve yalnızca bizi maksat tahtasına koyan terör örgütlerini sevindirmiştir. ömrümün hiç bir noktasında karanlık bir tip olmadım. İçişleri Bakanlığı makamı bizim için kutsal olmakla bir arada, orada oturan ‘devlet adamlığı’ vasıflarını taşıması gereken bu kişinin açıklamalarını şiddetle reddediyorum”