Eğitim Sen’den Ulusal Eğitim Bakanlığı eleştirisi: Bakan Selçuk, ‘açacağız’ diyor lakin bir eğitim seferberliği yok

Vitra

New member
Eğitim Sen’den Ulusal Eğitim Bakanlığı eleştirisi: Bakan Selçuk, ‘açacağız’ diyor lakin bir eğitim seferberliği yok Artan olaylara karşı somut tedbirler alınması ve MEB için bir ek bütçe hazırlığı yapılması gerektiğini tabir eden Şura, “Okulların açılması için şimdiden ek tedbirler alınmalı, kamuoyu bilgilendirilip, uyarılmalı. Öğretmenleri haftada 2, öğrencileri 1 sefer testten geçirecek şartlar oluşturulmalı. Her okulda sıhhat çalışanına muhtaçlık var. Tedbirler alınarak yüz yüze 5 tam gün formunda okullar açılmalı” tekliflerini sundu.

‘Kamuoyu bilgilendirilip, uyarılmalı’

Sözcü muharriri Deniz Zeyrek’e konuşan Eğitim Sen Genel Lideri Konsey, şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanlığı ‘Her şey yolunda gidiyor. Tedbirleri aldık. 6 Eylül’de okulları açacağız’ diyor lakin bir eğitim seferberliği yok. Artan hadiselere karşı somut tedbirler alınmalı. MEB için bir ek bütçe hazırlığı yapılmadı. Dünyada okulların gün sayısıyla en epey kapatıldığı ülkelerden biri Türkiye. Kaç öğrencinin aşı olduğuna dair bilgimiz yok. Okulların açılması için şimdiden ek tedbirler alınmalı, kamuoyu bilgilendirilip, uyarılmalı. Öğretmenleri haftada 2, öğrencileri 1 kez testten geçirecek şartlar oluşturulmalı. Her okulda sıhhat işçisine muhtaçlık var. Tedbirler alınarak yüz yüze 5 tam gün halinde okullar açılmalı.”

Zeyrek de, “Eğitim-Sen Genel Lideri Nejla Kurul’un lisana getirdiği ıstıraplara ait atılan rastgele bir adım olmadığını söylemek gerek… Bakan Ziya Selçuk, gerekli adımları atmalı ve bir eğitim yılının daha heba edilmesine müsaade vermemelidir” değerlendirmesinde bulundu.