Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hangi Kampüste ?

Duru

New member
Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hangi Kampüste? (ve Erkekler mi Kadınlar mı Daha Çabuk Bulur?)

Selam değerli forumdaşlar!

Bugün konumuz ciddi ama bir o kadar da eğlenceli: Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi hangi kampüste? Yani şu efsanevi “fakülteyi bulamayan öğrenci” hikâyelerine bir yenisini mi ekleyeceğiz, yoksa birlikte bu gizemi çözecek miyiz?

Ben geçen hafta bir arkadaşımın kaydına yardım etmek için yola çıktım… ama sanırım hâlâ Bornova’da bir yerlerde kaybolmuş durumdayım. Navigasyon “hedefinize ulaştınız” dedi ama önümde sadece bir simitçiyle sokak kedisi vardı.

---

Erkekler: “Koordinat Ver, Bulayım.”

Şimdi itiraf edelim beyler, biz bu konuda biraz fazla stratejik davranıyoruz. Fakültenin yerini sorsan, hemen harita açılır, Google Maps’e koordinatlar girilir, hatta bazısı “uydu görüntüsünden analiz edeyim” moduna geçer.

Bir arkadaşım var, fakülteyi bulmak için önce kampüs planlarını indirdi, sonra yol üzerindeki otobüs duraklarının sıklığını hesapladı. En sonunda bana, “Kanka, 9 numaralı durakta inersen 147 metre yürüyüp 37 derece kuzeye dön, binayı göreceksin” dedi.

Yani adam fakülteyi bulamadı ama NASA’ya çalışsa Mars’ta koloni kurardı.

Fakat aynı arkadaş, “kampüsün kantini nerede” diye sorduğumda sistem çöktü. Çünkü orası duygusal bir meseleydi, Google Maps orada işe yaramaz.

---

Kadınlar: “Yavrum, Ben Orayı Hemen Bulurum.”

Gelelim kadınlara… Onlarda harita değil, ilişki haritası çalışıyor. Kampüste kime sorsalar bir şekilde akrabalık zinciri kuruluyor:

“Sen Ege’de misin? Benim kuzenimin nişanlısının kardeşi de orada okuyordu. Bi’ dakika, hemen arayayım.”

Ve gerçekten de arıyor! Sonra iki dakika içinde kampüsün tam ortasında, çimlerde kahve içip güneşlenirken fakülteyi bulmuş oluyorlar.

Biz hâlâ koordinat çözerken, onlar kantin fiyatlarını ve en iyi tost yapan yerin adını öğrenmiş oluyorlar.

Bir de o empatik yön yok mu… “Ay canım sen de mi kayboldun, gel birlikte bulalım” deyip yanına alıyor, beraber gidiyorlar. Sonra o çocuk, o kızla üç yıl boyunca aynı sınıfta okuyor. Yani kadınların kampüs bulma yöntemi sadece etkili değil, aynı zamanda sosyal bir yatırım.

---

Kampüsün Kutsal Haritası: Bornova mı, Narlıdere mi, Yoksa Parallel Universe mü?

Ege Üniversitesi denince akla gelen ilk yer Bornova’dır ama işte mesele burada karışıyor. Çünkü Sağlık Bilimleri Fakültesi öyle ana kampüsün göbeğinde değil. Bir söylentiye göre “orada, ama değil”; diğeri diyor ki “aslında Tıp Fakültesi’yle aynı yerde ama biraz öte.”

Bir arkadaş, “abi o fakülte Narlıdere tarafında” dediğinde ben haritaya baktım, o an fark ettim ki o Bornova değil, bambaşka bir ilçe!

Yani Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi sanki Hogwarts’ın gizli bir binası gibi: Yalnızca doğru koordinatı bilenler görebiliyor.

Kampüse gidenlerin bazıları “fakülteyi bulamadım ama üç tane köpek, iki sincap ve bir öğrenci topluluğu tanıdım” diyor.

---

Erkek Stratejisi vs. Kadın Sezgisi: Final Round

Bir gün, kampüsün tam ortasında şöyle bir sahne yaşadım:

Bir erkek öğrenci telefonla “navigasyon 100 metre diyor ama bina görünmüyor” diye söyleniyor, hemen yanında bir kız öğrenci “bence sola dön, oradan kahve kokusu geliyor, orası kesin fakülteye yakın” dedi.

Sonuç? Sola döndüler ve gerçekten fakülte oradaydı!

Erkeklerin sistematik, çözüm odaklı tarzı takdire şayan ama bazen fazla teknik oluyor. Kadınlar ise sezgisel bir şekilde “burada bir sağlık fakültesi enerjisi hissediyorum” diyebiliyor.

İşte o yüzden, bir erkek arkadaş grubuyla giderseniz 15 dakika sonra hâlâ rotayı tartışıyor olabilirsiniz. Ama bir kadınla giderseniz 5 dakika sonra kantinde tost yerken selfie çekiyorsunuzdur.

---

Forumdaşlar! Şimdi Sıra Sizde!

Sizce Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi gerçekten nerede?

Bornova’da mı, Narlıdere’de mi, yoksa paralel evrende “Sağlık Bilimleri’nin Kaybolan Binasi” adlı bir dizide mi geçiyor?

Ve tabii ki asıl tartışma: Fakülteyi önce kim bulur — stratejik erkekler mi, sezgisel kadınlar mı?

Yoksa üçüncü bir kategori mi doğmalı: “Google Maps’e rağmen yolunu kaybeden öğrenciler birliği”?

Kampüsü bulan varsa lütfen tarif etsin ama öyle “kütüphanenin karşısında” gibi değil, çünkü orada üç tane kütüphane var.

Koordinat, duygusal destek, hatta tost tavsiyesi bile kabulümüz!

---

Sonuç Olarak...

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi sadece bir fakülte değil, aynı zamanda bir karakter testi.

Erkeksen plan yaparsın, analiz edersin, ama bazen fazla düşünürsün. Kadınsan hissedersin, iletişim kurarsın ve sonunda kahveyle birlikte doğru yere varırsın.

Bir bakıma fakülte, hayatın ta kendisi gibi: kimi yolu hesaplar, kimi yolu yaşar.

Ama şunu unutmayın sevgili forumdaşlar: Ege’nin kampüslerinde kaybolmak bile bir deneyimdir.

Çünkü o yollarda bir simitçiden kahve alır, bir öğrenci grubuna katılır, belki de hayatınızın arkadaşını tanırsınız.

Yani fakülteyi bulamasanız da, kendinizi bulursunuz.

---

Peki siz hiç Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni ararken kayboldunuz mu?

Yoksa hâlâ “doğru otobüs durağını” mı bekliyorsunuz?

Hadi anlatın bakalım, kampüs maceralarınızı görelim! 😄