Efeler’in harikulade ikilisi Adis Lagumdzija ve Bedirhan Bülbül

Sarr

Active member
Erkan AYRAÇ

A Ulusal Erkek Voleybol Grubumuz 2021 CEV Avrupa Altın Ligi’nde tepeye çıkarak Türk sporseverlere büyük bir gurur yaşattı.
Turnuvada 8 maçını da kazanan ve rakiplerine yalnızca 5 set veren ay-yıldızlı kadroda iki isim ön plana çıktı. Bunlardan biri tertibi 175 sayıyla tamamlayarak hem en skorer olan tıpkı vakitte MVP seçilen Adis Lagumdzija, başkası ise 22 kere rakip ataklarına duvar örerek en hayli blok yapan Bedirhan Bülbül… Bu iki isim İstanbul’a iner inmez ayağının tozuyla MİLLİYET’in sorularını yanıtladı.
Öncelikle Adis turnuvaya damga vurması ile ilgili, “Önemli olan kupayı kaldırmaktı, bunu başardık. Ayrıyeten Altın Lig’de hem en skorer isim olmak birebir vakitte MVP seçilmek beni ayrıyeten memnun etti. bu biçimde sevinçler ilerisi ismine bana daha epeyce motivasyon sağlıyor” dedi.
Yaptığı bloklarla büyük bir alkışı hakeden Bülbül ise “Turnuvanın en epey blok yapan oyuncusu olmak olağan ki beni şampiyonluk kadar keyifli etti. Ben yaptığım bloğu oyun ortasında grubu ve beni ateşleyen en büyük silah olarak görüyorum. Her vakit daha güzeli için çalışıyorum” diye konuştu.
Bu tertipte üst üste ikinci sefer kupayı kaldırmaları için de Adis “Hem yarı final birebir vakitte finalde epey kuvvetli rakiplerle karşı karşıya geldik. Ancak şunu biliyorduk. Grup olgusu ile alana çıkarsak onları yenebilirdik. Bunu da başardık. Kupaların üst üste gelmesi de bizim için farklı bir ehemmiyet taşıyor” derken Bedirhan “Erkek ulusal ekibimizde üst tarafta olan ivmemiz bu son iki şampiyonluğumuzla taçlandı. Son şampiyon olarak turnuvaya başlamak doğal ki sorumluluğumuzu artırdı. Yeni bir oluşum ortasındayız ve bizden beklenenlerin farkındaydık. Grup olarak her şeyin üstesinden gelmeyi başardık” değerlendirmesinde bulundu.

‘Genciz ve gücümüz yüksek’
Ay-yıldızlı kadronun skor yükünü çeken Adis Lagumdzija, genç bir takıma sahip olmalarının da avantaj yarattığına değindi. 22 yaşındaki voleybolcu, “Benim kendimden ve kadro arkadaşlarımdan beklentilerim daima devasa yükseklikte. Genç bir ekibe sahibiz. Gücümüz var, yalnızca çalışmamız gerekiyor. Bunu da aslına bakarsan yapıyoruz” diye konuştu.

‘İtalya farklı tecrübe oldu’
Geçen dönemi İtalya’da geçiren Adis Lagumdzija bu macerayı da anlattı. Yıldız voleybolcu, “İtalya benim için fazlaca hoş bir macera ve epeyce büyük bir tecrübe oldu. Bütün ekipteki arkadaşlarıma kesinlikle yurtdışına çıkıp oynamaları gerektiğini her vakit söylüyorum. Herkes yurtharicinde kendisini ne kadar gösterirse bu gelişmenine o kadar katkı sağlıyor. Yurtharicinde Türkiye’yi temsil etmek de benim için farklı bir gurur” tabirlerini kullandı.

175 sayı, 22 blok!
Avrupa Altın Ligi’nin en pahalı oyuncusu seçilen Adis Lagumdzija, ürettiği 175 sayıyla turnuvanın en skorer ismi de oldu. Adis ayrıyeten 136 smaç sayısıyla en uygun smaçörler listesinin birinci sırasını kimseye kaptırmadı. Tertibe damga vuran yıldız voleybolcu en çok servis sayısı bulan oyuncular kategorisinde Ukrayna’dan Oleh Plotnytskyi ile tepeyi paylaştı.
Küme ve dörtlü final etabında oynanan müsabakaların akabinde ulusal grubun orta oyuncularından Bedirhan Bülbül ise 22 blok sayısına imza atarak en epeyce blok yapan listesinin birinci sırasında yer aldı.

‘Estonya maçını hiç unutamam’
Turnuvada 8 maça çıktıklarını ve hepsini kazandıklarını belirten Bedirhan Bülbül, Estonya uğraşının kendisi için epey farklı bir yeri olduğuna vurgu yaptı.
Ulusal voleybolcu, “Estonya maçı tahminen de mesleğimde en unutamayacağım ve en özel maç olacak. 2-0 geriye düştüğümüz yarı final gayretinde rakibe uyguladığımız baskı, kusurlarımızı en aza indirmemiz ve en değerlisi savaşçı ruhumuzu alana koyduk ve müsabakayı 3-2 kazandık” diye konuştu.

‘Desteğinizi hissettik’
Bedirhan Bülbül başarıda kıymetli bir hissenin da kendilerine verilen takviyenin olduğunu söylemiş oldu. Bülbül, “Gerçekten epey büyük dayanak verdiniz. Bunu fazlaca derinden hissettik. Güç bir müddetçten daha sonra yeterli bir biçimde hazırlandık. Federasyonumuza da büyük takviyelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu gururu yaşattığımız için mutluyuz” dedi.

‘Avrupa Şampiyonası farklı bir vitrin’
A Ulusal Voleybol Ekibinin iki yıldızı önlerindeki en kıymetli tertip olan Avrupa Şampiyonası’nda her insanın beklentisinin daha da yükseldiğini vurguladı.
Uzun bir hazırlık döneminin kendilerini beklediğini belirten Adis Lagumdzija, “Organizasyonda doğal ki gayemiz bir daha kupayı kaldırmak olacak. Uzun bir hazırlık periyodu geçireceğiz. Hem hazırlık maçlarımız olacak birebir vakitte antrenörlerin hazırladığı programları uygulayarak şampiyonaya en formda halimizle gideceğiz. Şayet grup olgusunu bir daha alana hoş bir biçimde yansıtırsak orada da hoş bir derece elde edebiliriz” sözlerini kullandı.
Bedirhan Bülbül ise şöyleki konuştu:
“Avrupa Altın Ligi’ne nasıl önemli ve titiz bir biçimde hazırlandıysak, Avrupa Şampiyonası için de birebiri geçerli olacak. Bu tertip başka bir vitrin. Bulunduğumuz kümede da bahtımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Kamp sürecini sağlıklı bir biçimde geçirip, amaçlarımıza emin adımlarla yürüyeceğiz.”

Babalara armağan
Şampiyonluğun Babalar Gününde gelmesi voleybolculara farklı bir gurur daha yaşattı. bu biçimde bir günde kupa kaldırmanın memnunluklarını ikiye katladığını belirten iki ulusal yıldız, “Şampiyonluğumuz bizlerin bu günlere gelmesinde büyük bir hissesi olan babalarımıza armağan olsun. Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun” tabirlerini kullandı.

Cristiano Ronaldo Portekiz İdmanında Pepe’ye Latife Yaptı