Dilara Yıldız’ın davasında yeni gelişme

Vitra

New member
Dilara Yıldız’ın davasında yeni gelişme Tuzla Cami Mahallesi’nde meydana gelen hadisede Avukat Dilara Yıldız (29), Oktay Dönmez tarafınca silahla vurularak öldürüldü. Gözaltına alınan Dönmez, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Oktay Dönmez’in 2017 yılında ‘Uzman Çavuş’ olarak bakılırsave başladığı 2021 yılında ise mukavele yenilemeyerek nazaranvinden ayrıldığı öğrenildi.

Yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Cinayet Ofis Amirliği tarafınca olayla ilgili başlatılan soruşturmada cinayetin üstündeki sır perdesi kalkarken yeni ayrıntılarda ortaya çıktı. Polisin çalışması kararı ikilinin Oktay Dönmez’in bir davasına bakacak avukat aradığı sırada Dilara Yıldız’la tanıştığı tespit edildi. İkili içinde kısa müddette duygusal yakınlaşma yaşanırken kısa müddet daha sonra aile içinde nişanlandıkları tespit edildi. Lakin çabucak sonrasında Dilara Yıldız ile Oktay Dönmez’in aralanın bozulduğu ve ayrılık sonucu aldığı ortaya çıktı. Dilara Yıldız’ın Oktay Dönmez hakkında uzaklaştırma sonucu aldırdığı öğrenildi.

150 bin liralık nişan parası için tartışıyorlarmış

Soruşturma kapsamında nişanın atılmasının çabucak akabinde Oktay Dönmez’in harcadığı 150 bin lirayı Dilara Yıldız’dan istemeye başladığı ve bu hususta baskı yapmayı sürdürdüğü açıklandı.

Çilingirle genç bayanın meskenine girmiş

Avukat Dilara Yıldız’ın yılbaşı tatili için memleketi olan Samsun’a gittiği bu sırada Oktay Dönmez’in bir çilingirle genç bayanın meskeninin kapısına açtırarak içeri girip konutta yaşamaya başladığı tespit edildi. 10 gün boyunca meskende kalan saldırganın genç bayanın meskene gelmesi üzerine onu meskende tehdit etmeye başladığı belirlendi.

Arkadaşına ileti atıp yardım istemiş

Soruşturma kapsamında Oktay Dönmez’in kendisine ziyan vereceğini düşünen Dilara Yıldız’ın kız arkadaşı E.K.’ya ileti atarak “Bana ziyan verecek. Silahı var. Biz ciğerciye gidiyoruz. Yardım edin” dediği tespit edildi. Akabinde kendimi âlâ hissetmiyorum diyerek Oktay Dönmez’i dışarı çıkmaya ikna eden Dilara Yıldız’ın yolda karnının acıktığı söyleyerek her vakit gittikleri ciğerciye gitmelerini sağladığı öğrenildi.

Masada 4 kişi oturuyorlarmış

Burada bir süre oturan ikilinin yanına bir süre daha sonra ileti attığı kız arkadaşının eşi Ş.K. ile onun arkadaşları A.G. ve S.G. geldi. Ş.K. yan masada otururken A.G. ve S.G. ikilinin oturduğu masaya oturdu. Gelen şahısların Oktay Dönmez’i bir ziyan vermemesi için ikna etmeye çalıştıkları sırada kapıda genç hanımı arayan polis takımını nazarann Oktay Dönmez’in “Bana kumpas mı kurdunuz” diye bağırarak silahını çıkardığı ve Yıldız’ın başına bir el göğsüne 2 el olmak üzere 3 el ateş ettiği tespit edildi.

Başkalarına silah doğrultmuş ancak ateş etmemiş

Şüphelinin ondan sonrasındadan silahını masada bulunan öteki şahıslara doğrulttuğu lakin polis takımlarının “Dur teslim ol” daveti üzerine ateş etmediği öğrenildi.

Sözü ortaya çıktı

Poliste olayla ilgili tabir veren Oktay Dönmez’in, “1 yıl evvel avukat ararken tanıştık. Ortamızda duygusal yakınlaşma oldu. Nişanlandık. Lakin daha aramız bozuldu. Nişan bozulduktan daha sonra harcama yaptığım 150 bin lira i ortamızda tartışma çıkmıştı. Bu yüzden ortamızda hengameler yaşanıyordu. En son görüştüğümüzde bana meskenine gitmemi ve beklememi istedi. Bunun üzerine konuta gittim. Çilingirle kapıyı açtırdım. Konutta kalıp onu beklemeye başladım. Geldiğinde ortamızda bir daha tartışma çıktı. Kendini berbat hissettiğini söyleyince dışarı çıktık. Yolda daha düzgün olduğunu söyleyince yemek yemeye karar verdik. Lokantaya gittiğimizde bizim yanımıza kız arkadaşının eşi ve arkadaşları geldi. Konuştuk. Onlara bizim kendi ortamızda bir sorun olduğunu söylerken, kapıda polis otomobilini görür görmez kendimi kaybettim” dediği öğrenildi.

Poliste süreçleri tamamlanan kuşkulu adliyeye sevk edildi.

Yıldız’ın dayısı: ‘Beni kurtar’ diye bildiri attı ben yetişemedim

Dilara Yıldız’ın dayısı Mahmut Akyel, olayla ilgili şunları söylemiş oldu: “Dilara daha evvel nişanlandı, ayrıldı. Adam takıntılıydı, daima tehdit iletileri attığını söylüyordu. Tam bilgi vermiyordu. Adam 10 gündür meskeninde kalıyormuş. Konutunda darp ederek silah zoruyla o restorana getirmiş. daha sonra ablam aradı beni, ‘kurtar’ diye. Ben Kadıköy’den Tuzla’ya gidene kadar cinayet işlenmiş, yetişemedik. Annesini aramış herbiçimde, tam net konuşamadık. Gittiğimde vefat etmişti. ‘Dayı beni kurtar’ diye ileti attı lakin ben yetişemedim. Yargılanmasını istiyoruz. bu biçimdelerinin asılması lazım. Bayana her insanın gücü kâfi. Onun ona gücünün yeteceğini bildiği için bu biçimde bir şey yaptı. Biz yetişemedik 5 dakikam daha olsaydı bunu yapmasına müsaade vermezdim. Daha 28 yaşındaydı pırlanta üzereydi, fazlaca beklentisi yoktu hayattan, ‘çocuğum olsun evleneyim keyifli olayım’ diyordu.”

3 farklı hatadan tutuklanması istendi

Emniyetteki süreçlerinin tamamlanmasının akabinde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen kuşkulu burada savcıya söz verdi. Savcılık, şüpheliyi “Tasarlayarak öldürme”, “Silahla yağmaya teşebbüs” ve “Silahla cebir tehdit yahut hile kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” cürümlerinden tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

Kuşkulu Dönmez’in hakimlikteki sorgusunda Dilara Yıldız’ın kendisine vefat tehdidi içeren bildiriler attığını, nişanlı oldukları mühlet boyunca Yıldız’ın kendisini maddi ve manevi olarak kullandığını argüman ettiği öğrenildi

Ben 3 aydır psikiyatrik tedavi görüyorum’

Dönmez, sorgusunda “Tasarlayarak öldürme kastım olsaydı maktul konuta geldiğinde öldürürdüm. Öldürme kastım yoktu. Yağma kastım olsaydı konuta geldiğinde de zorla senet imzalatırdım. Kendisini zorla alıkoymadım, kendisiyle bir arada el ele konuttan çıktık. Yemek yemeğe gittik. Ben 3 aydır psikiyatrik tedavi görüyorum, algılama yeteneklerim zayıfladı. Nişanlı olduğumuz mühlet boyunca almış olduğu para ve altınları vermedi. Sadece annemin takmış olduğu takıları verdi. Bana da ‘Ben seni kullandım attım’ dedi. Ben bu süreçte maktul tarafınca daima kullanıldım ve tahrik altında kaldım. Maktul ile yemeğe gittiğimizde maddi ziyanlarımı senet ile kendisinden alacaktım. Senet vermeyi kabul etti. Gittiğimiz yere 2 tane mafya kılıklı adam geldi. Gelen bireyler maktulün babasını kast ederek ‘Biz onun dostlarıyız, dolu geldik buraya’ dediler” biçiminde konuştu.

Tutuklandı

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği de kuşkulu Dönmez’in sevk edildiği 3 başka cürüm unsurundan de tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.