Denetim altına alınamadı: 3 vilayette 7 yangın devam ediyor

Vitra

New member
Denetim altına alınamadı: 3 vilayette 7 yangın devam ediyor Tarım ve Orman Bakanlığı, son 5 günde 32 vilayette meydana gelen 119 yangının denetim altına alındığını, 3 vilayetteki 7 yangının da devam ettiğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, alevlere havadan müdahalenin yetersiz olduğuna ait tenkitlere cevap verdi.

Muğla’da 4 uçak, 1 İHA, 17 helikopter, 185 arazöz, 93 itfaiye, iş makinesi, 414 araç, 55 ambulans ve 1457 çalışanla müdahalenin sürdüğünü belirten Tarım ve Orman Bakanı, “Vatandaşlarımız, şu anda gayret ettiğimiz satıh fazlaca büyük olduğu için semalarda istedikleri sıklıkta bu araçları bakılırsameyebilir. Muğla üzerinde temel hava gücü olarak 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Antalya

Antalya’nın Manavgat ilçesinde beş gündür devam eden orman yangınlarına gün ortasında havadan ağır müdahale devam ediyor. Sırtköy Mahallesi’nde alevler konutlara ulaştı. Mahalledeki meskenler bu niçinle tahliye edildi.

Gündoğmuş’ta iki mahalle boşaltıldı

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi Ortakonuş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz’da çıkan yangınla çaba ağır biçimde sürüyor.

Rüzgarın tesiriyle yayılan alevler, Senir ve Umutlu mahallelerini tehdit etmeye başladı.

Yangın tehlikesi niçiniyle Gündoğmuş merkeze yakın iki mahalle boşaltılırken, bölgedeki takımlar alevleri denetim almaya çalışıyor.

Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale karadan kuvvetlikle yürütülüyor.

Muğla

Muğla’nın Marmaris ile Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Vilayette alevlerin yaklaştığı Marmaris’in Turunç beldesi için tahliye sonucu alındı.

Ulusal Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Marmaris’te devam eden orman yangını ötürüsıyla Turunç Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın denizden tahliye edilmesine takviye olmak üzere Aksaz Deniz Üs Komutanlığımızdaki iki çıkarma gemimiz bölgeye sevk edildi. Gemilerimiz muhtaçlık halinde tahliyeye dayanak sağlayacak” denildi.

Yangın meskenlere sıçradı

Armutalan Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın tesiriyle kısa müddette geniş bir alana yayılan yangın, Mezargediği mevkisindeki meskenlere sıçradı.

Bölgedeki konutlar boşaltıldı. Vatandaşlara da dikkatli olmaları tarafında ikazda bulunuldu.

Orman ve itfaiye gruplarının söndürme çalışmalarına, bölge sakinleri de takviye veriyor. Alevlerin bir an evvel söndürülmesi için ağır bir efor sarf ediliyor.

Teknelerle tahliye edildi

Bodrum Milas hududunda büyüyen yangında alevler Mazıköy’e dayandı. Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi’nde yangının tesirini arttırması ile evvel yaşlılar ve çocuklar olmak üzere mahalle sakinleri, lüks yatların botları, günübirlik seyahat ve balıkçı tekneleri ile inançlı bölgelere tahliye edildi.

Gökpınar, Aşağı Mazı ve Üst Mazı mahallerinde yanan çam ağaçlarının yola devrilmesi ve kaya kesimlerini sürüklemesi niçiniyle vakit zaman ulaşım sağlanamıyor. Bu niçinle takımlar müdahalede kuvvetlik çekiyor.

Alevlerin Kemerköy Termik Santrali lojmanlarına yaklaşması üzerine güvenlik güçleri, yangın söndürme ve sıhhat takımları bölgede hazır bekletildi fakat yangının bu noktaya gelmesi grupların ağır gayretiyle önlendi.

Milas’ta 5 mahalleye tahliye edildi

Muğla’nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın tesiriyle kısa müddette yayıldı. Alevler, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı. Jandarma takımları, mahallelerin tahliyesini sağladı. Birtakım vatandaşların, hayvanlarını da kurtarmaya çalıştığı görüldü.

Grupların, bölgedeki alevlerle çabası sürüyor.

Gökbel Köyü alevlerin yaklaşması kararı boşaltıldı.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının da denetim altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor.