Cumhurbaşkanlığı’ndan orman yangınları ve sel felaketi için yardım kampanyası

Vitra

New member
Cumhurbaşkanlığı’ndan orman yangınları ve sel felaketi için yardım kampanyası Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı sonucunda şu tabirler kullanıldı:

28/7/2021 tarihinde başlayan ve başta Akdeniz ile Ege kıyılarındaki vilayetler olmak üzere farklı vilayetlerimizde meydana gelen yangın afetleri ile ülkemizin birfazlaca bölgesinde meydana gelen sel afetlerinden ziyan goren ve bundan daha sonra meydana gelebilecek yangın ve sel afetlerinden ziyan nazarancek afetzedeler için yardım kampanyası başlatılması hakkında ekli sonucun yürürlüğe konulmasına, 5902 sayılı Kanunun 23’üncü unsurunun ikinci fıkrası yeterince karar verilmiştir.

12/8/2021 tarihindeki ve 4372 Sayılı Cumhurbaşkanı sonucunın Eki

Yardım kampanyası ve bakılırsavlendirme

Unsur 1-
Ülkemizde yakın vakitte meydana gelen yangın ve sel afetleri ile bundan daha sonra meydana gelebilecek yangın ve sel afetleri daha sonrasında uygulanmak üzere, genel ömrü olumsuz etkileyen kuralların güzelleştirilmesine katkı sağlaması gayesiyle insani yardım kampanyası başlatılması kararlaştırılmış ve kelam konusu yardım kampanyasının uyumunu yapmak üzere Afet ve Acil Durum İdare Başkanlığı gorevlendirilmiştir.

Kampanya kapsamında valilikler, belediyeler ve başka kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve hükmî bireylerce direkt bağış yapılması gayesiyle kamu bankaları ve/veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar Afet ve Acil Durum İdare Başkanlığı tarafınca duyurulur.

Unsur 2- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Husus 3- Bu Karar kararlarını Afet ve Acil Durum İdaresi Lideri yürütür.

‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyası başlatmıştı

Koronavirüsün Türkiye’de görülmeye yeni başlandığı devirde kabine toplantısının akabinde alınan tedbirleri duyuran Erdoğan, ‘Biz Bize yeteriz Türkiyem’ kampanyasını anlatmıştı.

Yurttaşlardan bağış istenen kampanyaya, Erdoğan da 7 maaşını bağışladığını söylemişti.

‘Yangın bölgesine istekli alınmayacak’ sonucu

Geçtiğimiz hafta cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Yangın mahaline nazaranvli olmayanlar bundan bu biçimde alınmayacak. Bu işi bilmeyenlerle çaba etmek meşakkatler, faydalanmalar başımıza gelebilir. Onları oraya almayacağız” tabirini kullanmıştı.