Cumhurbaşkanı’nın davetini geri çevirmiş

Vitra

New member
Cumhurbaşkanı’nın davetini geri çevirmiş Murat Yetkin’in yazısı:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı iktidara getiren bayan gücü, bu gidişle götürecek de yargısına nereden mi varıyorum?
Çok niye var lakin son gelişmelerden başlayalım. Erdoğan’ın bayana şiddete karşı İstanbul Mukavelesinden çıkması akabinde bir daha hoşluk yapma teşebbüslerinin artık bayanlar tarafınca geri çevrilme kademesine gelmesinden.

22 Haziran Salı gecesi, saat 23.20, yani gecenin geç bir vakti, gece yarısı. Türkiye Bayan Dernekleri Federasyonu (TKDF) Lideri Canan Güllü’nün telefonu çalmış. Arayan Beştepe, Özel Kalemmiş. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran Perşembe günü saat 16.00’da Güllü’yü Cumhurbaşkanlığına davet ettiğini söylemiş.

Güllü, “Davet teğe bir mi, toplantı mı?” diye sormuş. Karşılık “Bilmiyoruz” diye gelmiş, toplantının içeriği konusunda da arayan bakılırsavli bilgisi olmadığını söylemiş. Geçenlerde ABD Dışişleri Bakanlığı tarafınca “Yılın Cesaretli hanımı” mükafatı verilen Güllü devam etmiş, kayıtlara geçeceğini bilerek: “Çünkü ben tek kişilik randevu istedim tekraren, İstanbul Mukavelesini konuşmak için.” Ayrıyeten Perşembe günü (bugün) İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun “Mor Zirve” ismi altında düzenlediği görüşmede bayan hakları konusunda bir konuşma yapacağını da söylemiş.

Sonraki gün, yani 23 Haziran’da, yani TBMM’de kurulan “Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Komisyonu” davetine katılmayacağını deklare ettiğı gün, Canan Güllü Beştepe’den bir telefon daha aldı. 24 Haziran’daki toplantı saati değiştirilmiş, 16.00’dan, 14.00’e alınmıştı. Katılmak isterse Cumhurbaşkanının daveti geçerliydi. Güllü “hayır” dedi, İstanbul belediyesinin bayan hakları etkinliğindeki konuşması tam o saatteydi.

çabucak sonrasında gelen bilgiler, Bayan Adayları Destekleme Derneği (KADER) Lideri Nuray Karaloğlu, Uçan Süpürge Vakfı Lideri Halime Güner ve akademisyan Fatmagül berktay’ın da TKDF lideri Güllü üzere Erdoğan’ın 24 Haziran toplantısına davetini geri çevirdiği istikametinde. (*)

Toplantı, 24 Haziran sabahı prestijiyle Erdoğan’ın ne AK Parti ne de Cumhurbaşkanlığındaki resmi programında görülüyordu, fakat yapıldı.