Cemil Çiçek’ten Bahçeli’ye cevap geldi: Dediklerim gerçek çıkıyor

Vitra

New member
Cemil Çiçek’ten Bahçeli’ye cevap geldi: Dediklerim gerçek çıkıyor Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Şurası Üyesi Cemil Çiçek’in yüzde 50+1 sistemini eleştirerek “50 +1’in hem bugün tıpkı vakitte gelecekte kıymetli ezalara niçiniyet vereceğini ve Türkiye’yi bir kaosa sürükleyeceğini söylemiş oldum bir daha söylüyorum” demesi MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin yansısını çekmişti.

Bahçeli dün gerçekleşen küme toplantısında, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ulusal bekanın garantisi, ulusal birlik ve dayanışmanın sırrıdır. Bu sistemin meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir” dedi. Bahçeli konuşmasının devamında Cemil Çiçek’i şu cümlelerle eleştirdi:

“ Yüzde 50+1 oy nisabını eleştirenleri anlayışla karşılamamız, bunu felaket olarak yorumlayan karamsarları makul bulmamız abesle iştigaldir. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Heyeti Üyesi Sayın Cemil Çiçek, yüzde 50+1’in hem bugün tıpkı vakitte gelecekte kıymetli kahırlara niçiniyet vereceğini, Türkiye’yi bir kaosa sürükleyeceğini sav ediyor.

Bu tuhaf ve tahrip gücü yüksek kelamların benzerini Türkiye’nin istikrarsızlığa gömülmesini, siyasi uyuşmazlıkların içine düşmesini isteyen çevreler de ileri sürüyor. Sayın Çiçek, sizin başınızda, lisanınızın altında sakladığınız bir oran var mıdır? var ise ne vakit açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Türkiye’nin kaostan, işgalden, imhadan kıl hissesi kurtulduğunu ne çabuk hafıza kayıtlarınızdan çıkardınız? Buradan nereye ulaşmaya, ne yapmaya, kimlere tatlı görünmeye çalışıyorsunuz? FETÖ’cü Fehmi Koru da birebir şeyleri söylüyor, farkında mısınız? Yüzde 50+1 kaos olmasın diye belirlendi, bunu da mı inkar ediyorsunuz?”

Cemil Çiçek’ten jet karşılık

Sözcü’den Aytunç Erkin, bugünkü yazısında Çiçek’i aradığını ve Bahçeli’nin dünkü açıklamalarını sorduğunu aktardı. Çiçek’in Erkin’e cevabı şöyleki oldu:

“Artık bir şey demiyorum. Ben sizinle yaptığım röportajda söylemiştim: Doğrusu siz gazetecilik yapıyorsunuz. İtirazlarım fazlaca açık. Ancak fikir değil ben tartışılıyorum. Kusura bakmayın bundan daha sonra beyanat vermeyeceğim. Benim söylemiş olduğim aşikâr Sayın Bahçeli’nin de. Bahsin nasıl gündeme geldiği belirli. Kim nasıl değerlendiriyorsa ya da anlıyorsa anlasın. Bir kere daha söylüyorum: Bahsin nasıl gündeme geldiği belirli. Açıklamalarım ortada. Değerlendirmesi gerekenler kıymetlendirir. Ayrıyeten açıklama yapmam gerekmez.”

Dediklerim gerçek çıkıyor

Çiçek, Erkin’e teşekkür ederek cümlelerini şu biçimde sürdürdü: “Ama gördünüz değil mi? Dediklerim gerçek çıkıyor. Fikirler değil ben tartışılıyorum. Bu ortam sağlıklı bir konuşma ortamı değil ki! Beşerler konuşsa… Altını bir daha çiziyorum: Mevzunun nasıl gündeme geldiği aşikâr. ötürüsıyla kamuoyu nasıl kıymetlendirir, değerlendirmesi gerekenler nasıl değerlendirecektir.”