Can Coşkun, kent eşkıyalarının saldırısını anlatıyor

Vitra

New member
Can Coşkun, kent eşkıyalarının saldırısını anlatıyor Halk TV’de ‘Haber Masası’ programının sunucusu Can Coşkun, İstanbul Havalimanı’nda başına gelen saldırıyı anlattı.

‘3-4 kişilik bir küme halinde saldırdılar’

İzmir’den İstanbul’a gelen uçakta seyahat eden Can Coşkun, yaşanan akının bilgilerinı anlattı:

‘Doğruları söylemekten geri adım atmayacağız’

Coşkun, yaşanan akın daha sonrası toplumsal medyada oluşan yanlış anlamalara açıklık getirerek şöyleki konuştu:

“bu biçimdesi bir motivasyonla saldırmalarını garip buluyorum. Toplumsal medyada turist zannettiğim için saldırmışım üzere, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına karşı olumsuz bir tavrım varmış üzere yanlış anlaşılmalar olmuş. Kastettiğim şu; İngilizce kibar bir biçimde konuşarak uyardığım birinin daha sonrasında 80-100 metre küme halinde bana saldıracak motivasyonu nasıl elde ettiklerini merak ediyorum. ötürüsıyla emniyet vazifelileri de sordular ‘Sizi tanıdıklarını düşünüyor musunuz’ diye. Birinci etapta tanımadıklarına eminim, ben o uyarıyı yapana kadar benimle rastgele bir diyaloğa girmediklerinden eminim, ezbere bu biçimde bir suçlama yapacak ahlaka da sahip değilim. Yalnızca sıradan bir İngilizce ihtar bir itişme yok tartışma yok geçip yerine oturdu yalnızca daha sonrasında küme halinde bir beşere saldırma motivasyonu nasıl oluştu bilemiyorum, tanıdıktan daha sonra mı oluştu. Şahıslar hür bırakıldı. Saldırganların isimleri Volkan Pak, Doğan Pak, Fatih Yıldırım. Hollanda doğumlu oldukları anlaşıldı, Hollanda’da kayıtlılar, Hollanda’da yaşıyorlar, beraberinde Türk vatandaşlıkları da bulunuyor Şikayetçi olduk taammüden yaralamadan, dava görülecek şikayetimizden geri adım atmayacağız, doğruları söylemekten geri adım atmayacağız. Hiç kimseden korkacak halimiz yok”