Busenazların başarısı bayan boksuna ilgiyi artırdı

Sarr

Active member
Dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü bulunan 39 yaşındaki ulusal boksör Şennur Demir, aralıkta İstanbul’da düzenlenecek Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası’yla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Spor mesleğinin son devirlerine yaklaştığını belirten Şennur Demir, ilerleyen günlerde şampiyona için hazırlıklarını sürdüreceklerini söylemiş oldu.

Trabzon kampının akabinde yüksek rakımlı güç kampı için Erzurum’a gideceklerini lisana getiren tecrübeli boksör, “Çalışarak amaçlarımıza ulaşmaya çalışacağız. İnşallah orada dünya şampiyonu olup spor ömrümü noktalamayı düşünüyorum.” diye konuştu.

– “Ben de ekip kaptanı olarak Tokyo’da yer almak isterdim”

Şennur Demir, Türkiye’nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boks branşında 3 sıklette temsil edildiğini anımsatarak, şöyleki devam etti:

“Bu durum, bayanlar boks tarihinde büyük bir muvaffakiyet. Üç sıkletten ikisinde bir altın, bir gümüş madalya kazandık. Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu madalyaları kazanabilmek için hayli emek verdi. Ben de kadro kaptanı olarak Tokyo’da yer almak, mesleğimi olimpiyatla taçlandırmak isterdim. Olimpiyatlara katılmak için 81 kilodan 75 kiloya düştüm. Bu kiloya da adapte olamadım. Rakiplerim benden daha seriydi. Eylül ayında Zonguldak’ta yapılan Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası’nda 81 kiloda çaba ettim ve şampiyon oldum. Eski kilomda sanırım daha memnunum (gülüyor). Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası’nda da bir daha 81 kiloda çaba edeceğim. İnşallah altın madalya alarak ülkemi onore ederim.”

– “İstatistiğe baktığımız vakit boksta bayanlar erkeklerden daha başarılı”

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Busenaz Sürmeneli ile altın, Buse Naz Çakıroğlu ile de gümüş madalya kazanmanın bayan boksuna ilgiyi artırdığını vurgulayan Şennur Demir, şu tabirleri kullandı:

“Benim öğretmenlik yaptığım okuldaki veliler, ‘Benim kızım da boks yapabilir mi?’ diye soruyor. Bunu duymak hakikaten onur verici. Evvelce ‘Boks erkek sporu, kızlar yapamaz.’ deniyordu. Busenazların yaptığı derecelerden daha sonra bu bakış açısı değişti. Artık aileler, ‘Benim kızımdan da boksör olur mu, atlet olur mu?’ diye soruyor. Boks artık hem erkek hem bayanların yapabildiği bir spor oldu. Bayanlarımız hoş sonuçlar aldıkça boks bütün ülkeye yayıldı. İstatistiğe baktığımız vakit boksta bayanlar erkeklerden daha başarılı. Bayanlar daha disiplinli çalışıyor, işimize daha ihtimamla yaklaşıyoruz. Sanırım biz daha güzel dövüyoruz (gülüyor). Erkekler de bu başarıyı sağlamak için ellerinden geleni yapıyor.”

– “Oda arkadaşım Busenaz Sürmeneli, en çok cefamı çeken kişidir”

Bayan Boks Ulusal Kadrosu’nun kaptanı olduğunu hatırlatan Şennur Demir, şunları kaydetti:

“Olimpik bir gruba kaptanlık yapmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Olimpiyatlarda maçtan evvel hepsiyle imajlı konuşup, mesajlaştık. Onlara, ‘Başaracaksınız, siz oraya altın madalya için gittiniz’ diye olumlu bildiriler gönderdim. Onların başarılı olması benim için büyük memnunluk oldu. Kampta da grup olarak fazlaca eğlenceliyiz. Bizi toplumsal medyadan takip edenler epeyce eğlendiğimizi görür. Lakin cefa çektiğimiz, idmanda ağladığımız vakit içinderı paylaşmayız. Oda arkadaşım Busenaz Sürmeneli, en çok cefamı çeken kişidir. kimi vakit onu hayli kızdırıyorum ancak âlâ de dertleşiriz. Birbirimize gaz verdiğimiz vakit içinder da oluyor.”

Şennur Demir, spor mesleğini noktaladıktan daha sonra öğretmenlik yaptığı okulda atletler yetiştirmek istediğini kelamlarına ekledi.