Burun ameliyatında yeni teknik: Çatıda İstikrar

Vitra

New member
Burun ameliyatında yeni teknik: Çatıda İstikrar Denizli Özel Egekent Hastanesi tabibi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, burun ortasındaki kıkırdak çatısında yay biçiminde eğriliği olan olgular için yeni geliştirdiği ‘Çatıda İstikrar Tekniğinin (Çerçi Teknik)’ kalıcı ve klasik tekniklere göre daha yeterli nefes aldıran, ikinci ameliyat oranını düşürecek kusursuz bir sistem olduğunu belirterek; “Hastaların daha âlâ nefes alabilmelerini ve güzelleşme süreçlerini kaliteli geçirmelerini vadediyoruz” dedi.

Burun orta bölmesi kıkırdağında oluşan eğri çatının ameliyat esnasında düzeltilerek, hastaların ameliyat daha sonrası daha rahat nefes almasına ve düzgünleşme süreçlerinin kaliteli geçmesini sağladığını deklare etti. Eğri kıkırdağın oluşturduğu orta çatıda yapıyı bozmadan yapılan bu formülle başarılı sonuç alan Dr. Çerçi, hastalarının tek bir ameliyatla rahat nefes alabilmelerini sağladığını ve isteyen hastaların burun prosedürlerinin bile değiştirilmediğini tabir etti.

‘Bu teknik milletlerarası yayılacak’

Bu tekniğin milletlerarası yayılacağını söyleyen Op. Dr. Çerçi; “Bu teknik yılların verdiği bir tecrübe ile ortaya çıktı. Bizim maksadımız hastanın burun ameliyatlarında en âlâ biçimde nefes almasıdır. Bu ameliyatlarda çoğunlukla karşılaştığımız ve bizi en çok ezaya sokan nokta, kıkırdak orta çatıdır. Tekniğimiz, bu bölgedeki eğri çatılar için geliştirdiğimiz bir tekniktir. Çok tesirli ve ben gerek Türkiye’de gerekse dünyada bu tekniğin fazlaca yayılacağına inanıyorum. Teknik bir tabir ile burundaki bu deviasyonlar ekseriyetle yarım kalıyordu yahut daha ağır ‘septorinoplasti’ dediğimiz, burunun formunun de değiştirilmesini gerektiren daha geniş çaplı bir ameliyat gereksinimi doğuyordu. Bu teknik yardımıyla burun biçimi ile barışık bireylerde, kıkırdak çatı dediğimiz bölgede tam manasıyla nefes almayı oluşturabiliyoruz. Yani bu ameliyatla septoplasti operasyonlarında bir güncelleme olacağına inanıyoruz” dedi.

‘Bu teknik kıymetli profesörler tarafınca kabul gördü’

Burunda rastgele bir çökme olmadığını ve hastanın isteğine nazaran yapıldığını tabir eden Dr. Çerçi; “Bu teknik Türkiye’deki epeyce kıymetli Kulak Burun Boğaz profesörleri tarafınca kabul gördü ve ulusal çapta TURKFPS’de (Turkısh Journal Of Facıal Plastıc Surgery) yayınlandı. İnşallah tekniğin tanıtılmasıyla genç meslektaşlarımıza yol göstereceğiz. Ben ‘Çatıda İstikrar Tekniği (Çerçi Teknik)’ halinde anılmasını istiyorum. Orta çatı yani kıkırdak çatı dediğimiz üst kısımlarda, bizim klasik septoplasti formları içerisinden en eksik kalan, en epey revizyon dediğimiz ikincil bir ameliyatı yapma muhtaçlığı duyduğumuz yerler bu bölgelerdir. Burnun çökmemesi, burun halinin bozulmaması için o bölgedeki deviasyonlar yay halinde kalıyordu. Lakin bu teknikte deviasyonları bırakmaya hiç gerek yok. En sağlıklı biçimde tek seansta düzeltebiliyoruz” sözlerini kullandı.

İHA